Παρασκευή απογευματάκι και έχοντας ξεμείνει από ιδέες για το που να πάμε προς τα βόρεια (μιας και νότια ήμασταν αρκετά κουρασμένοι για να κατέβουμε) καταλήγουμε στο Semiramis. Μια το ότι έχουν κυκλοφορήσει τα νέα πως η κουζίνα του έχει ανανεωθεί σημαντικά, μια που θέλαμε να δούμε αν τελικά οι κάτοικοι του Κεφαλαρίου κατάφεραν να το γκρεμίσουν γιατί τους χαλάει την αισθητική (προφανώς έχουν πατήσει όλοι τα 70 και δεν πήραν καν χαμπάρι ότι είμαστε στο 2008 ήδη) καταλήξαμε κατά τις 11μμ να καθόμαστε στις αναπαυτικότατες πολυθρόνες (σχεδόν μίνι καναπές) δια χειρός Karιm Rashid.
Ο διάκοσμος - ευτυχώς - δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό. Τα φλουό χρώματα κυριαρχούν παντού όπως και το plexiglass (σήμα κατατεθέν του Rashid). Η μουσική κινείται σε μοντέρνους ήχους και τόσο δυνατά ώστε να σε φτιάχνει μεν αλλά να μπορείς να συζητήσεις με τους γύρω σου χωρίς να φωνάζεις. Οι πολυθρόνες ναι μεν τεράστιες για να αράξεις (και να κοιμηθείς κιόλας) αλλά για να πλησιάσεις να φας στο τραπέζι είναι λίγο άβολες. Εκεί που χάζευα την Ilona στο έργο του Κoons έρχεται και ο κατάλογος. Η επιλογές πολλές (σαφώς περισσότερες προ 3 ετών που είχα πάει τελευταία φορά) αλλά δυστυχώς την ανοδική πορεία πήραν και οι τιμές. Μάλιστα στα κυρίως ξεκινάς στα €20 αλλά αν θες και συνοδευτικό (που έχεις μεγάλη ποικιλία και εδώ) βάζεις τουλάχιστον άλλα €6 το λιγότερο.
Ξεκινήσαμε με 2 Mango Daquiri τα οποία δεν ήταν άσχημα μεν αλλά δεν ενθουσίασαν δε (έφερνε λίγο στο κλασσικό Daquiri φράουλας από μηχανή). Αντίθετα η Strawberry Caipinha που έπαιξε σαν 2ο ποτό ήταν κορυφή (καλές φράουλες και όχι σάπιες, δυνατή γεύση) - συστήνεται για όποιον του αρέσουν τα cocktail. Κρασί δεν δοκιμάσαμε μιας και είπαμε να το ρίξουμε στα cocktail. Για αρχή πήραμε 2 σαλάτες, όπου μπορείς να διαλέξεις και μέγεθος το οποίο ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα (η ατομική είναι αρκετή για 1 άτομο, η μεγάλη χορταίνει άνετα 3-4). Η μεγάλη με το ρόδι, ανάμικτα λαχανικά και μπαλσάμικο ροδιού ήταν εξαίσια. Το μπαλσάμικο είχε πραγματικά άλλη γεύση που άλλαζε εντελώς μια τυπική ανάμικτη σαλάτα. Οι μπρουσκέτες ήταν εξίσου καλές, με σωστό ψήσιμο του ψωμιού και αναλογίες παρμεζάνας/ντομάτας. Λίγο αλμυρούτσικες στην τιμή (4 κομμάτια για €12) μόνο.
Αφού ακούσαμε τα πρόσφατα ταξίδια του φιλικού ζευγαριού που ήταν μαζί μας έρχονται και τα κυρίως. Είτε τα έπαιρνες μόνα τους χωρίς συνοδευτικά είτε με οι μερίδες ήταν χορταστικές. Το φιλέτο τόνου ήταν όντως rare done, όπως ακριβώς το είχα ζητήσει. Το ίδιο και το κρέας του φίλου μας (στο medium όμως). Το ριζότο με γαρίδες, φέτα και ρόκα της γυναίκας μου εξαιρετικό (η φέτα έδινε γεύση στο σωστά βρασμένο ριζότο). Το 4ο κρεατικό επίσης καλό. Τα συνοδευτικά μανιτάρια του ακόμη καλύτερα βέβαια. Παρά το ότι είχαμε αρχίσει να σκαμε και να νυστάζουμε δεν αντιστάθηκα στο να παραγγείλω και γλυκά μιας και έπαιρνες υποχρεωτικά 3 μίνι με €12 (καλό deal μιας και είναι μικρά μεν αλλά παίρνεις καλή δόση δε). Το ένα από τα 3 ήταν μικρό σουφλέ και καθυστέρησε την όλη υπόθεση.
Όταν έφτασαν όμως αποζημιώθηκα (μιας και οι υπόλοιποι προφασιζόμενοι δίαιτα δεν έφαγαν πάνω από μια-δυο πιρουνιές :-)). Το σουφλέ συνοδευόταν από πραγματικό παγωτό βανίλια (έβλεπες και σπιθούνάκια από κλαρί), η πανακότα μαστίχας ήταν όντως μαστίχα και έδενε με το γλυκό βύσσινο, το λίγο πιο αδιάφορο ήταν το σοκολατάκι-παγωτό με φουντούκι - σοκολάτα (όχι άσχημο αλλά όχι και κάτι το ιδιαίτερο). Αφού τα εξαφάνισα γρήγορα (μιας και βιαζόμασταν για το λογαριασμό, όχι για κανένα άλλο λόγο) έφτασε και η λυπητερή: €100/ζευγάρι. Η ποιότητα του εστιατορίου έχει βελτιωθεί σημαντικά (σχεδόν καμία σχέση με παλιά), ο χώρος είναι από τους λίγους (στην Ελλάδα) και συνδυάζεις κι ένα ποιοτικό bar παράλληλα. Αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι είσαι σε hip hotel (για να δικαιολογήσουν και την παραπάνω ταρίφα) και ότι πήραμε και cocktails την λες μια τσιμπημένη τιμή μεν αλλά τίμια μιας και περνάς καλά (στην τελική αν δεν έχεις περάσει καλά, όσα και να δώσεις πολλά θα σου φανούν). Το μόνο σημείο που θα ήθελε βελτίωση ακόμη είναι η εξυπηρέτηση (όχι ότι έγινε τίποτα στραβό, αλλά δεν ένιωθες ότι εξυπηρετούσαν εσένα, αλλά έναν τυπικά απρόσωπο υπάλληλο ξενοδοχείου). Ελπίζω στους επισκέπτες που μένουν να είναι λίγο πιο φιλόξενοι.
(Semiramis, Χαριλάου Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, 210-6284500)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου