11/7/08

Air Lounge Transit

Πρώτη έξοδος μετά την εγκυμοσύνη και είπα να κανονίσω full πρόγραμμα, που μεταφράζεται σε σινεμά (Sex & The City), συναυλία (Pink Martini) και φαγητό. Η ταινία ήταν τέλεια και οι Pink Martini απίστευτοι σε έναν κατάμεστο Λυκαβηττό και με υπέροχο πρόγραμμα (εισιτήρια εξαντλημένα εδώ και μέρες). Κι ενώ όλα ήταν τέλεια ήρθε το κλείσιμο της βραδιάς με το φαγητό να μας χαλάσει.

Αν και σαν πρώτη επιλογή είχε το Hell's Kitchen στην ταράτσα του ξενοδοχείου Dorian Inn, τελικά επειδή Δευτέρα είναι κλειστό κατέληξα στο Air Lounge του ξενοδοχείου Fresh (μιας και ότι άλλη ταράτσα παίζει στο κέντρο με θέα Ακρόπολη την έχουμε επισκεφθεί). Κανονικά θα έπρεπε να το λένε Transit Lounge και όχι Air μιας και η ταχύτητα εξυπηρέτησης είναι το ίδιο άμεση με τα Goody's! Το πιθανότερο είναι να κάνετε πιο πολύ χρόνο να διαβάσετε το post αυτό από το όσο κάτσαμε εμείς για φαγητό!

Φτάσαμε λίγο πριν τις 12 και μας είπαν ότι η κουζίνα είναι ανοιχτή, οπότε δεν αγχωθήκαμε. Αντί για εμάς αγχώθηκε όμως ο σερβιτόρος. Πριν προλάβουμε να κάτσουμε είχαν φτάσει τα μαχαιροπίρουνα και το κουβέρ (το οποίο είναι και ψωμί που φαινόταν δαγκωμένο, ελπίζω να ήταν απλώς άσχημα κομμένο με το χέρι)! Τα ψωμάκια δεν ήταν άσχημα και μάλιστα είχε και νόστιμες μπουκίτσες από κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Αφού παραγγείλαμε (ο κατάλογος είχε επιλογές) σε κυριολεκτικά 4 λεπτά είχαν έρθει και το κριθαράκι με σολομό και cream cheese και το μακαρόνια με τομάτα και βασιλικό. Μας φάνηκε τρομερά μικρός χρόνος, όπου δίκαια μας έβαλε βέβαια σε υποψίες για φούρνο μικροκυμάτων. Το ότι ο σερβιτόρος βαριόταν που ζούσε αλλά μας τα έφερε σε χρόνο dt επίσης ήταν ύποπτο. Τα μακαρόνια μέτρια, το κριθαράκι νόστιμο (ειδικά με το cream cheese να λιώνει σιγά σιγά). Η Strawberinha που πήρα δεν είχε καμία σχέση με Caipirnha με φράουλες (που την κάνουν τέλει στο Semiramis) αλλά έμοιαζε με smoothie φράουλας με λίγη vodka μέσα.

Φάγαμε τόσο γρήγορα (από φόβο μην έρθει ο σερβιτόρος και μας πετάξει στη γούρνα που ονομάζουν πισίνα) ώστε ούτε την Ακρόπολη δεν προλάβαμε να δούμε. Βέβαια θέλει κάποια προσπάθεια μιας και σε πρώτο πλάνο θαυμάζει κανείς τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας, δηλαδή τεράστιες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που καλύπτουν μάλλον όλο το λεκανοπέδιο! Ίσως τελικά να φοβόντουσαν για την υγεία των επισκεπτών από την ακτινοβολία και για αυτό να μην αφήνουν τον κόσμο να αράξει.

Ο λογαριασμός ήταν η - μόνη - ευχάριστη έκπληξη μιας και πληρώσαμε €40 μαζί με το ποτό και το tip οπότε τουλάχιστον δεν μπορεί κανείς να πει ότι κλαιει και τα λεφτά του. Γενικά το Fresh σαν concept (μιας και παλιότερα είχα πάει και στο bar του ισογείου) θυμίζει το φτωχό συγγενή του Semiramis (σε decor, κατάλογο, ποτά). Τουλάχιστον από τιμές είναι φθηνό, αλλά από την άλλη ούτε την "θέα Ακρόπολη" την ευχαριστιέται κανείς (με τις κεραίες στη μέση) ούτε την ανάλογη ατμόσφαιρα και γεύση απολαμβάνει.

(Air Lounge, Fresh Hotel, Σοφοκλέους 26, Αθήνα, 210-5248511)

Δεν υπάρχουν σχόλια: