14/7/08

Big Apple

Το post - δυστυχώς - δεν έχει να κάνει με την Νέα Υόρκη αλλά με σύντομη επίσκεψη στο Big Apple του Κολωνακίου. Μεσημέρι μετά από δουλειές στο κέντρο και είπα αρχικά να πάω στο Hells's Kitchen πίσω από την πλατεία Κοτζιά μιας που δεν είχα καταφέρει να πάω στην ταράτσα του Dorian Inn (που έχει το αντίστοιχο εστιατόριο με θέα όμως). Φαίνεται δεν το έχει το συγκεκριμένο εστιατόριο μιας και οι μοναδικοί πελάτες ήταν κάτι Κούρδοι και Αλβανοί μετανάστες οπότε είπα να πάω κάποια άλλη ώρα (μεσημέρι καθημερινής βέβαια λογικό είναι να έχει τέτοιο πελατολόγιο). Στροφή με το σκούτερ και καταλήγουμε Big Apple.

Η φοιτήτρια στην υποδοχή ήταν εντυπωσιακή και το καινούριο decor (αν και δεν ξέρω πόσες φορές το έχουν αλλάξει) ενδιαφέρον (χωρίς ακρότητες). Η σερβιτόρα που έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση του φαγητού αρκετά ευγενική και παίρνει από πλάκα (χωρίς να γίνεται ενοχλητική).

Μιας και είχαμε περιορισμένο χρόνο αρκεστήκαμε στα βασικά: ορεκτικό, 2 κυρίως και γλυκό. Για πρώτο, τα γεμιστά μανιτάρια με τομάτα, μοτσαρέλα και σκόρδο ήταν υπέροχο. Τα κυρίως πιο μέτρια. Ο σολομός είχε μια σως που δεν έδενε ιδιαίτερα με το ψάρι. Το μαύρο σπαγγέτι που πήρα εγώ, ήταν αρκετά καλό με το σαφράν και το κόκκινο πιπέρι να δίνει το σωστό κάψιμο, οι γαρίδες όμως δεν ήταν και ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει.

Στο γλυκό, ρώτησα τι προτείνουν για κάποιον που λατρεύει τη σοκολάτα και μου ήρθε το σοκολατένιο κέικ με αντίστοιχο σιρόπι και παγωτό βανίλια. Αν και η σερβιτόρα επέμενε ότι είναι κορυφή, γευστικά δεν έχει μεγάλη απόκλιση με το αντίστοιχο Death by Chocolate των Friday's στο Παγκράτι (δηλαδή μέτριο, προς κάτω του μετρίου). Βέβαια ήταν τεράστιο κομμάτι και σίγουρα είναι υπεραρκετό για 2 άτομα.

Πηγαίνοντας στο Big Αpple προφανώς κανείς δεν έχει απαιτήσεις ενός κανονικού εστιατορίου μιας και είναι καφέ που απλώς έχει και την εναλλακτική επιλογή του φαγητού. Με τέτοιο σκεπτικό, κρίνεται επιτυχημένο, μιας και η τιμή των €40 για όλα τα παραπάνω είναι ρεαλιστική (σε συνάρτηση με την περιοχή και την ποιότητα ενός all day καφέ με επιλογή φαγητού). Από την άλλη με άλλα €20 πάει κανείς 2 στενά πιο κάτω στο Πρυτανείο, που η ποιότητα είναι έτη φωτός μπροστά χωρίς να υστερεί καθόλου σε θέμα διακόσμησης, μουσικής και θαμώνων (και σίγουρα η διαφορά αξίζει). Συμπέρασμα ? Αν πεινάτε τόσο πολύ δοκιμάστε στο Big Apple κάποιο ορεκτικό. Αν δώσετε βάση στο φαγητό, το Κολωνάκι έχει αρκετές δεκάδες επιλογές ακόμη που έχουν καλύτερο value for money.

(Big Apple, Σκουφά 69, Κολωνάκι, 210-3643820)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις κάτι με τους μετανάστες??