9/7/08

Wet side story

Το ΣΚ που μας πέρασε είχα γάμο στη Σαντορίνη. Ενώ ξεκίνησα να πάω με τη σύζυγο, τελικά μια μαστίτιδα μας τα χάλασε όλα (τα περι θηλασμού, δεσίματος με το παιδί, απερίγρπατης εμπειρίας είναι παραμύθια - αν δεν σου κάτσει καλά από την αρχή τότε είναι απλώς απερίγραπτος πόνος και ταλαιπωρία!) και βρέθηκα μόνος στην Σαντορίνη για το 3ήμερο (δυσκολεύτηκα να πείσω τον εαυτό μου είναι η αλήθεια πως το να είμαι σπίτι να αλλάζω πάνες έναντι του να είμαι Περίβολο να αράζω στον ήλιο είναι καλύτερο :-)). Τα βουντού της γυναίκας μου έπιασαν όμως και το νησί ήταν άδειο.

Φίλος που είχε κατέβει από Τετάρτη βράδυ για να συνδυάσει το γάμο με διακοπές έκλαιγε πικρά γιατί απλούστα εκτός από τους καλεσμένους του γάμου και 2-3 σχολεία με Αγγλάκια 14-17 χρονών δεν υπήρχε κανείς άλλος στο νησί. Καλά να πάθουν βέβαια, γιατί με €130 που θέλει 1 άτομο για απλή μετάβαση με Highspeed, άλλα τόσα για να ένα δωμάτιο της προκοπής και άλλα τόσα για φαγητό, ενοικίαση αυτοκινήτου, ποτά, ξαπλώστρες κτλ προφανώς όταν θα σου βγει €500 στην καλύτερη το ΣΚ για 2 άτομα προτιμάς να τα κλείσεις στην τράπεζα και να παίρνεις τους τόκους. Αφού πλέον δεν βρήκα ούτε σε παραλίες της Σαντορίνης αυτά που έψαχνα στις παραλίες τις Αττικής θυμήθηκα το κλασσικό ρητό: "αν δεν μπορείς να το αποφύγεις τουλάχιστον απόλαυσέ το"! Μόλις είδα ότι το Wet στον Περίβολο έχει και ένα μεγάλο μενού φαγητού είπα να το απολαύσω.

Αν και σαν παραλίες η Σαντορίνη υπολείπεται σαφώς από τις υπόλοιπες Κυκλάδες, ο Περίβόλος είναι μια από τις καλές του νησιου με το Wet να έχει ανεβασμένο τον πήχυ σε εξυπηρέτηση και εμφάνιση. Ο ίδιος που το έχει είναι ιδιοκτήτς του club Enigma και των boutique δωματίων Στα Άστρα. Τουλάχιστον σε όλα αυτά είναι δεδομένα η πολυτέλεια και η καλοπέραση.

Όντως στο Wet από πολύ πρωι με το που παραγγέλνεις καφέ ή νερό σου φέρνουν μια τεράστια σαμπανιέρα με παγάκια όπου στα βάζουν όλα μέσα για να διατηρούνται κρύα (και με τη μάυρη άμμο να ρουφάει σαν ηλιακός τη θερμοκρασία ζεσταίνονται εύκολα)! Κάθε μισή ώρα όμως έχει refill στα παγάκια οπότε δεν υπάρχει θέμα. Όλα αυτά βέβαια τώρα που υπάρχουν 20 ξαπλώστρες γεμάτες (ελπίζω και Αυγουστο να διατηρηθεί η ίδια εξυπηρέτηση). Υπάρχει και χώρος σωστά διαμορφωμένος για beach volley και για ρακέτες όπου ένα αυτόματαο ποτηστήρι βρέχει συνέχεια την άμμο (όπου δεν πατάς καμία στιγμή γιατί το έγκαυμα στην πατούσα το έχεις σίγουρο).

Μετά από αρκετά περιοδικά, βουτιές, κάψιμο στην ήλιο και ρακέτες μέχρι τελικής πτώσεως (δηλαδή 15 λεπτά παιχνιδιού) αποφασίζω ότι καλό είναι φάω κάτι γιατί μέχρι το γεύμα του γάμου έχουμε αρκετές ώρες μπροστά μας. Η επιλογή για το αν θα φάω στην ξαπλώστρα με την παρέα ή στο bar με τον κολλητό, ήταν εύκολη μιας και πίσω από το μπαρ υπήρχαν η Amy και η Έλλη από Καναδά και Λιθουανία αντίστοιχα. Το μενού τεράστιο με μεγάλη ποικιλία να διαλέξεις. Καταλήξαμε στο σαγανάκι φέτας με σουσάμι, θυμαρίσιο μέλι και Σαντορινιά τοματίνια, πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι, προσούτο και αβοκάντο, open burger, ριζότο με μανιτάρια και κρέμα παρμεζάνας (για αρχή). Αν και τα πιάτα ακουγόντουσαν πολύ καλό, είχα κάποιους ενδοιασμούς για το τι τελικά θα έτρωγα. Ευτυχώς τα πιάτα ανταποκρίνονταν απόλυτα σε αυτά που διάβαζε κανείς στον κατάλογο.

Το σαγανάκι ήταν πολύ καλό και μάλιστα τα τοματίνια ήταν και αυτά βουτηγμένα στο μέλι, η σαλάτα αρκετά καλή και το ριζότο σωστα βρασμένο με την κρέμα να έχει τη σωστή δόση αλμύρας από την παρμεζάνα (χωρίς να είναι λύσσα). Ο φίλος είπε ότι και το burger ήταν σε αντίστοιχα καλά επίπεδα. Για ποτά είχαμε πάρει ένα πολύ ωραίο, χορταστικό και δροσιστικό mohjito και ένα χυμό με πορτοκάλι, ροδάκινο και lime. Αφού καθαρίσαμε όλα τα πιατα (και σκεφτόμασταν πως θα ξαναβγούμε στον ήλιο) πήραμε και μερικά σφηνάκια μαστίχα Σκίνος για χώνεψη (και το σφηνοπότηρο ήταν μέγεθος 3 σε 1 οπότε σίγουρα δεν θα βγαίναμε στην ήλιο μετά!). Αφού ήπιαμε και τη μαστίχα και χωνέψαμε είχε έρθει και η ώρα για γλυκό. Αν και η 1η μας επιλογή (σοκολάτα με τζίντζερ) δεν υπήρχε συμβιβαστήκαμε με την σοκολατόπιτα με mango sorbet από τα Haagen. Την περιμέναμε λίγο πιο παχία (ήταν σε πάχος όσο μια αραβική πίτα σχεδόν)! Γευστικά ήταν καλή αλλά λίγη (να λιώνει και λίγο σοκολάτα στο στόμα δεν είναι κακό).

Για όλα τα πάραπάνω το κοντέρ έγραψε €70 μαζί με tip, ποσό που είναι φθηνό αν κρίνει κανείς τα πόσα πιάτα και ποτά πήραμε. Επίσης, στις ξαπλωστρες μαζί με 2 καφέδες, νερό και για τις ομπρέλες δώσαμε €18 (επίσης φθηνό αφού σε σαφώς χειρότερες παραλίες της Αττικής θες €12 μόνο για ομπρέλλα & είσοδο). Στα συν του Wet η τρομερή μουσική του.

PS: Το μόνο - και καλύτερο - που έχασα είναι το γαμήλιο beach party που είχε γίνει λίγες ώρες πριν φτάσω στο νησί (πάλι στο Wet). Αν κρίνω από τα ξύδια που μύριζαν όλοι στη βραδινή συνάντηση τότε σίγουρα πέρασαν καλά (μέχρι και barman έσκασε μύτη με στολή δύτη και νεροπίστολο για να καταβρέχει τον κόσμο)!

Δεν υπάρχουν σχόλια: