6/2/08

Ιππικός Όμιλος Βάρκιζας

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) η Βάρκιζα δεν έχει Ιππικό όμιλο, έχει όμως η Βάρη. Εμείς πάντως που τα είχαμε μπερδέψει καταλήξαμε στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βάρκιζας-Βάρης Κυριακή μεσημέρι μιας και είχε υπέροχο ήλιο και μπορούσες να κάτσεις ακόμη και σε ανοιχτό χώρο (φυσικά αρκετές χιλιάδες ακόμη έκαναν το ίδιο με αποτέλεσμα η παραλιακή να είναι πηγμένη - ευτυχώς ήρθαμε από Σαρωνίδα οπότε την πετύχαμε αντίθετα)!

Αν και τηλέφωνο υπάρχει, δεν κάνουν κρατήσεις μετά τις 1:30 (δηλαδή αν θέλεις πρωινό μπορείς άνετα να κάνεις κράτηση). Από την άλλη σου λένε πως δεν έχει πάνω από 15-20 λεπτά αναμονή για να βρεις τραπέζι. Αφού στρίψαμε στο Ya-οφθαλμολουτράκι αριστερά στον παράδρομο, το εστιατόριο του ΝΑΟΒΒ είναι λίγα μέτρα πριν το Λούνα Πάρκ με ένα μικρό κλειστό χώρο, μια ακόμη μικρότερη κουζίνα και αρκετά τραπέζια πάνω στο κύμα. Φυσικά τα πάντα ήταν γεμάτα οπότε είπαμε στον Greek lover μαιτρ (ψαρομάλλης, θαλασσοδαρμένος - τον έτρωγε η αλμύρα πίνοντας μπύρες στην παραλία και κομπολογάκι αντί για anti-stress μπαλάκια) να μας βρει τραπέζι. Όντως σε κάνα 15λεπτο είχαμε κάτσει. Όταν λέμε τραπέζι στο κύμα μην φανταστείτε τίποτε πολυτέλειες, ξύλινα τραπέζια από Βλάχικα, καρέκλες πλαστικές από τον Ταμτάκο και thats it! Φυσικά δεν πας για την καρέκλα αλλά για φυσικό διάκοσμο της παραλίας (που ευτυχώς ήταν σούπερ εκείνη την ημέρα)!

Για τον πανικό που γίνεται (και την ημέρα) παρά το προσωπικό που υπήρχε τα πράγματα κύλησαν - σχετικά - ομαλά. Άλλος στρώνει, άλλος μαζεύει, άλλος παίρνει παραγγελία κτλ ώστε να μην χάνουν την μπάλα. Μάλιστα για την παραγγελία σου αφήνουν το χαρτάκι με το τι υπάρχει διαθέσιμο και σημειώνεις πόσα και ποια πιάτα θες (αρκετά πρακτικό). Η κουζίνα φυσικά προσανατολίζεται στο ψάρι (χωρίς να αποκλείονται τα κρεατικά και τα μαγειρευτά). Αφού παίξαμε sudoku και παραγγείλαμε σχεδόν τα πάντα αράξαμε και απολαμβάναμε στον ήλιο (μέσα από τα παλτό βέβαια μιας και ένα τσουχτερό αεράκι το είχε).

Αν και δεν γέμιζε το μάτι, τελικά η επιλογή ήταν άριστη μιας και αρκετά φάγαμε, και καλά και μας ήρθε και πολύ φθηνά! Από τα ορεκτικά, με εξαίρεση τις πατάτες που ήταν οι κλασσικές προτηγανισμένες (ευτυχώς όχι σε λάδι από εξωλέμβιο) τα υπόλοιπα ήταν αξιοπρεπέστατα (χωριάτικη, βραστά) με μερικά πολύ καλά (μελιτζανο- και λευκή ταραμοσαλάτα). Οι αθερίνες λουκούμι και οι ψητές γαρίδες άριστες! Χταπόδι και ψητό καλαμάρι δυστυχώς είχαν τελειώσει οπότε περιοριστήκαμε στα τηγανιτά καλαμαράκια (μια χαρά κι αυτά). Τα πρώτα τα πήραμε από 2 γύρους ώστε να φτάσουν για όλους (6 άτομα ήμασταν αλλά 6 πεινασμένα!). Για κυρίως έπαιξαν στη σέντρα μακαρονάδα θαλασσινών και ριζότο με γαρίδες (top και τα δύο). Φυσικά έφυγαν χωρίς να προλάβουν καν να φέρουν το τυρί (και μαζί με το τυρί ξέχασαν άλλη μια καλαμαράκια, χόρτα και ταραμοσαλάτα). Παράλληλα η μπύρες και τα ούζα έδιναν κι έπαιρναν (με τη 2η γύρα πάγο να έρχεται μαζί με το λογαριασμό)!

Σύνολο μας βγήκε €38 το ζευγάρι, που φυσικά είναι τσάμπα για τραπέζι πάνω στο κύμα και για φαγητό καλής ποιότητας (ειδικά αν το συγκρίνεις με το τι τρως στα περισσότερα παραλιακά με τραπέζι έξω από Βάρκιζα έως Σούνιο σίγουρα μιλάμε για καλύτερη ποιότητα από το μέσο όρο). Τουλάχιστον πήρα πίσω το αίμα μου για το φιάσκο της Παρασκευής!

(Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρκιζας-Βάρης, Ανατολική Ακτή Βάρκιζας,210-8974305)

Δεν υπάρχουν σχόλια: