14/12/07

Black House

Αν δεν το είχα βάλει μαύρη λίστα το Block House ο τίτλος θα ήταν άλλος! Το εστιατόριο αυτό είναι η μεγάλη απόδειξη του πως μπορεί ένα μέτριο εστιατόριο που έχει πιθανότητες να καλυτερέψει (από πλευράς ποιότητας φαγητού) να σε κάνει να μην ξαναπατήσεις ποτέ το πόδι σου εκεί μέσα! Αποφασίσαμε να φάμε εκεί για χάρη του φίλου μου που λατρεύει τα Friday's (είναι καλός φίλος, φεύγει κιόλας οπότε είπα να κάνω μια υποχώρηση παραπάνω). Σαν concept και εμφανισιακά αλλά και από μενού κινείτε στο χώρο του Fridays με προσανατολισμό όμως στα κρεατικά και όχι τόσο στο fun factor. Σίγουρα δεν θα πείσει ότι είναι το επόμενο Τηλέμαχος BBQ (ευτυχώς δεν προσπαθεί κιόλας) αλλά τοποθετείται σε αυτούς που τους αρέσει το κρέας (ευτυχώς είχε και ψητό σολομό οπότε ήμουν οκ)

Κυριακή μεσημέρι, να βρέχει έξω κι εμείς να προσπαθούμε να βάλουμε το αδιάβροχο στο καρότσι για να μην γίνει μούσκεμα η μικρή. Τελικά την πήραμε αγκαλιά κάτω από την ομπρέλα γιατί το αδιάβροχο ήθελε πτυχίο μηχανικού για να κουμπώσει σωστά στο καρότσι! Το μαγαζί γεμάτο και ευτυχώς βρήκαμε μια γωνία που χώραγε και το καρότσι.

Αφού πιάνουμε τη συζήτηση με την παρέα ανακαλύπτουμε ότι έχει περάσει περίπου μισή ώρα και δεν μας έχει έρθει ο κατάλογος. Έπειτα από βεγγαλικά στο ταβάνι, τασάκια στα κεφάλια των σερβιτόρων, φωτεινές πινακίδες νέον ότι θέλουμε κατάλογο έρχονται (και φυσικά δεν τους αφήσαμε να ξαναφύγουν πριν παραγγείλουμε). Το μαγαζί είναι γεμάτο αλλά μέρες και ώρες που ξέρουν ότι θα έχει κόσμο ας βάλουν και 1-2 άτομα παραπάνω!

Τα φαγητά ήταν απροσδόκητα καλά! Μια σούπα που πήρε η γυναίκα μου, η σαλάτα με το dressing του μαγαζιού, η ψητή πατάτα που πήρα για ορεκτικό με sour sauce και τα λουκάνικα ήταν όλα μια χαρά (εντυπωσιάστηκα μιας και περίμενα ότι δεν θα τρώγονται οπότε ίσως και οι χαμηλές προσδοκίες να βοήθησαν κάπως). Αφού καθαρίσαμε τα πρώτα, το μαγαζί αποφάσισε ότι είναι καλό να χωνέψει κανείς για τα καλά πριν φάει το κυρίως του (τουλάχιστον 45 λεπτά πέρασαν μέχρι να έρθουν)! Τα κυρίως και αυτά σε πολύ καλά επίπεδα (πάντα για τύπου Friday's μαγαζί μιλάμε βέβαια!). Η έκπληξη βέβαια ήρθε μαζί με τα κυρίως...

Όταν μας τα έφερε η σερβιτόρα της έπεσε και ένα πιάτο που έσπασε λίγο πιο πέρα από το καρότσι της μικρής. Εντάξει δεν υπήρχε κίνδυνος μεν ούτε λέρωσε κανέναν αλλά ένα συγγνώμη όμως δεν θα έβλαπτε (έστω και στη γλώσσα της μιας και μίλαγε σπαστά Ελληνικά). Το καλύτερο ήταν ότι όχι μόνο έκανε την πάπια αλλά το πιάτο μαζί με ότι είχε μέσα έμεινε στο πάτωμα μέχρι και να φύγουμε και κανείς δεν ήρθε να το καθαρίσει ούτε κι έπειτα από 2-3 παρατηρήσεις και μάλιστα σε διαφορετικά άτομα!!! Μίλησε κανείς για "εξυπηρέτηση πελάτη" ?!?! Το σίγουρό είναι ότι πεινάγαμε πολύ μάλλον γιατί τελικά κανείς δεν το μάζεψε κι εμείς το φάγαμε όλο το φαγητό μας (που δεν ήταν και άσχημο). Μας βγήκε σύνολο στα 40 ευρώ το ζευγάρι (μαζί με μπύρες) που είναι φυσιολογικό (το αφύσικο βέβαια ήταν οι σερβιτόροι και η αντιμετώπιση Κινέζου στο θέμα "τα σπάω όλα"). Με εξαίρεση το σέρβις (που δεν θα πρέπει να αποτελεί εξαίρεση) το μαγαζί κινείται σε καλά επίπεδα για αυτό που προσφέρει. Αν αναβαθμίσουν και το προσωπικό θα είναι μια καλή επιλογή για ένα ανάλαφρο εστιατόριο σε όσους τους αρέσει η συγκεκριμένη κουζίνα.


(Block House, Λ. Κηφισίας 238-240 (Εμπορικό κέντρο "Μελά"), Κηφισιά, 210-6230600)

1 σχόλιο:

Dkar είπε...

Θα ήθελα να προσθέσω και εγώ την εμπειρία μου για αυτό το εστιατόριο η οποία δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με αυτή που περιγράφει ο κος DraPPer.

Στο συγκεκριμένο εστιατόριο έχω πάει πολλές φορές. Ουδέποτε και εκεί είχα πρόβλημα με το φαγητό ή το service.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως τυχαίνει σε ορισμένους να τους συμβαίνουν όλα τα στραβά και τα ανάποδα!
Έχω πάει στο μαγαζί πάνω από 7 φορές και ΠΟΤΕ ειλικρινά το λέω ΠΟΤΕ δεν συνέβη το παραμικρό!
Έχω πάει και καθημερινές και βράδυ και Σαββατοκύριακα και μεσημέρι!
Πάντα ήταν γεμάτο με κόσμο αλλά ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα στο service!
Τα ψητά του (γιατί έχει κυρίως κρέας) είναι πολύ νόστιμα και σωστά ψημένα!
Δεν έχει μεγάλο κατάλογο και κάποιος που δεν τρώει κρέας δεν έχει και πολλές επιλογές.
Αλλά αυτά τα λίγα που έχει και τουλάχιστον από όσα έχω δοκιμάσει ποτέ δεν έμεινα παραπονεμένος!

Τα γκαρσόνια ήταν ευγενέστατα και πολύ πρόθυμα!
Τώρα εάν ο φίλος DraPPer έπεσε στην περίπτωση τι να πω!

Το μόνο αρνητικό θα έλεγα είναι η τιμές του! Για την κατηγορία του είναι αρκετά τσιμπημένες!
Είναι σε γενικές γραμμές καλό μαγαζί αλλά ίσως λίγο αυτο-υπερ-εκτιμημένο!