17/12/07

Kosebasi

Σάββατο μεσημέρι, λιακάδα Νοέμβρη μήνα (πλέον βέβαια δεν αποτελεί εξαίρεση όπως παλιά) και αποφασίζουμε να κατέβουμε προς Γλυφάδα μεριά μαζί με άλλο ένα ζευγάρι. Αν και είχά όρεξη για Ιταλικό, τελικά οι υπόλοιποι με έπεισαν για Kosebasi. Μου είχε διαφημίσει και η γυναίκα μου το κιουνεφέ του οπότε αν δεν έβρισκα κάτι στα κυρίως σίγουρα θα έπαιζα μπάλα στα γλυκά.

Σαν χώρος είναι αρκετά καλός, με το κόκκινο και μπεζ να κυριαρχεί. Στα πολύ θετικά, ότι αν και φτάσαμε μεσημέρι με το μαγαζί να έχει κόσμο (όχι ασφυκτικά γεμάτο όμως) δεν είχε ιδιαίτερη τσίκνα ή τσιγάρο (που μας βοήθησε πολύ και στο μωρό). Η εξυπηρέτηση άμεση αλλά οι κρεατοφάγοι της παρέας έφαγαν ήττα γιατί το γιαουρτλού είχε τελειώσει (πράγμα απαράδεκτο για Πολίτικο εστιατόριο!!!)

Δεύτερη ανησυχία έρχεται μόλις ανοίγω τον κατάλογο και βλέπω ότι το μαγαζί είναι αλυσίδα και πήρα μια κρυάδα ότι θα φάω στο Τούρκικο Planet Holywood! Ευτυχώς το κουβέρ διέλυσε κάθε σύννεφο αμφιβολίας: τα υπέροχα bubble breads με την ψιλοκομμένη τομάτα και το τουλούμι στη θέση του dip ήταν όλα τα λεφτά. Είτε η μαύρη είτε η λευκή εκδοχή του ψωμιού αξίζει και εξαφανίστηκαν και τα 2 καλαθάκια που μας έφερε σε χρόνο μηδέν (πεινούσαμε κιόλας).

Μετά από λίγα λεπτά ήρθε και η νερόπιτα, η μελιτζανοσαλάτα, το γιαούρτι με σκόρδο και καπνιστή μελιτζάνα και η σαλάτα. Όλα ήταν εξαίσια και φρέσκα για αυτό και εξαφανίστηκαν εξίσου γρήγορα με το κουβέρ (τελικά πεινάγαμε περισσότερο από ότι αρχικά νομίζαμε)! Για κυρίως πήρα ένα πεϊνιρλί που - ευτυχώς - δεν έχει καμία σχέση με ότι είχα δοκιμάσει στη Δροσιά: λεπτή ζύμη, ελάχιστα ψημένη χωρίς να έχει μπάσει λάδι η βάρκα και τα τυριά να έχουν λιώσει όσο πρέπει και όχι στο όριο της εξαΰλωσης! Τα κρεατικά (κεμπάπ και μοσχαρίσιες) ήταν εξίσου νόστιμα κατά την ομολογία των υπολοίπων (ίσως να έπεφτε λίγο βαρύ το κεμπάπ). Σε 2η επίσκεψη δοκιμάσαμε και το χόμους μα παστουρμά (όλα τα λεφτά με το κόκκινο πιπέρι να δίνει την σπιρτάδα που έπρεπε).

Τα γλυκά είναι αποκλειστικά από τον Gulloglou που φυσικά δεν χρειάζεται συστάσεις. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν έχει όλη την γκάμα (δύσκολο έτσι κι αλλιώς) αλλά το εκμέκ είναι έλλειψη! Πήραμε καζαν ντιπί και κιουνεφέ. Το κιουνεφέ παρά τη διαφήμιση άξιζε πιο πολύ για το παγωτό καϊμάκι παρά για το ίδιο το κιουνεφέ (που ήταν σωστά βουτυρωμένο και ψημένο). Το καζαν ντιπί απλώς άπαιχτο (έφαγα κι ας είχε και κοτόπουλο μέσα). Σύνολο μας βγήκε 25/κεφάλι μαζί με tip, ικανοποιητικότατο για ένα φαγητό που θα σας αρέσει σίγουρα (και τη 2η φορά μαζί με 2 μπουκάλια κρασί και σαφώς πιο πολλά πιάτα πήγε στα 35/κεφάλι που και πάλι είναι φυσιολογικό δεδομένου της καλής ποιότητας).

Στα μείον ότι το μενού από κυρίως έχει αποκλειστικά και μόνο κρέας και κατά 90% αρνί (πχ μύδια και άλλα θαλασσινά λείπουν όχι μόνο από το Kosebasi αλλά και από πολλά Πολίτικα εστιατόρια της Ελλάδας) και ότι η τουαλέτα αν σας χρειαστεί να αλλάξετε μωρό δεν θα βολέψει (έκανα εξάσκηση αλλαγής πάνας όπως τα αεροπλάνα που ανεφοδιάζουν στον αέρα!). Αυτό που με χάλασε όμως είναι ότι σε 2η επίσκεψη με παρέα από τη δουλειά στις 6μμ δεν είχε πάλι γύρο (ας πάρουν από σουβλατζίδικο αν κάνουν τέτοια οικονομία στο γύρο!) και ο σερβιτόρος που μας ανέλαβε ήταν η προσωποποίηση της κακιασμένης αδελφής (προσπαθούσε να γίνει οικείος με τον πιο άκομψο τρόπο, σχολίαζε την κουβέντα μας ενώ κανείς δεν του είχε δώσει το θάρρος και κοίταζε και κάποιον από την παρέα σαν ξερολούκουμο - ευτυχώς όχι εμένα :-))! Γενικά κάτι τέτοιες μικρολεπτομέρειες μπορούν εύκολα να επηρεάσουν ένα κατά τα άλλα καλό εστιατόριο. Αν αποφασίσουν να πάρουν παραπάνω ποσότητες γύρου ή να ανάβουν την ψησταριά πιο νωρίς τότε το εστιατόριο είναι μια χαρά!

(Kosebasi, Ζησιμοπούλου 7Β & Λαζαράκη 45, Γλυφάδα, 210-8940170, 210-8940180)

Δεν υπάρχουν σχόλια: