27/7/07

Ο Γιωργομιχαλάκης

Κάθε καλοκαίρι είναι must να μπουκάρετε στο σπίτι να παίρνεται τη γυναίκα/γκόμενα/σκύλο/φίλο κτλ και να πηγαίνετε σε μια συναυλία της αρεσκείας σας χωρίς να έχετε κανονίσει από πριν κάτι (αν είστε κάτω των 25 μάλλον το κάνετε κάθε μέρα, όταν παντρευτείτε κάνετε και παιδί ελάτε να το συζητήσουμε!). Πριν από 2 χρόνια ήταν οι Pink Martini στο Βύρωνα, φέτος μας έκατσε ο George Michael. Μην ακούσω γκρίνιες ότι είναι pop, gay, δεν του αρέσει η Κύπρος κτλ! Πας να δεις pop idol που έχει και μια 25ετία στην πλάτη και χόρεψες και καμιά δεκαριά τραγούδια του για να ρίξεις τη γκόμενα στο Γυμνάσιο (άντε και Λύκειο). Θα έδινα σίγουρα τα ίδια λεφτά για να βγάλω φωτογραφία τύπο που είδα στο parking σωσία του George Michael (λαμέ κουστούμι, αξύριστος-ξυρισμένος, γυαλί ολόιδιο - από φωνή δεν ξέρω πως τα πήγαινε).

Φτάνουμε στο στάδιο κατά τις 9 παρά. Ή έχω να πάω χρόνια σε συναυλία ή έχουμε βελτιωθεί (λίγο) στο θέμα οργάνωσης. Παρκάρισμα έβρισκες εύκολα (μέσα και έξω από το στάδιο) χωρίς να περιμένεις 10 ώρες ουρά, ο κόσμος αν και χιλιάδες έμπαινε γρήγορα χωρίς να γίνονται φασαρίες, δεν είδα πουθενά χουλιγκάνους και μολότοφ και πέτρες (αντίθετα κάτι μίνι μέχρι το αφαλό και 2μετρα πόδια είδα αρκετά). Εισιτήρια υπήρχαν πολλά και για όρθιους και για καθήμενους. Αφού παίρνουμε τα καθιστά (γεράσαμε για crowd surfing πλέον) αράζουμε στις καρέκλες (που ούτε σπασμένες ήταν ούτε βαμμένες με spray) κατά τις 9. Ώρα έναρξης έγραφε 9 αλλά ο Γιωργομιχαλάκης βγήκε στις 10μμ. Άγγλος στα ραντεβού σου λέει μετά!

Το Ολυμπιακό στάδιο δεν το έλεγες τίγκα (ούτε στα καθίσματα ούτε στην αρένα με τους όρθιους) αλλά καμια 40αριά χιλιάδες τις μάζεψε. Το stage ήταν τεράστιο με αρκετά video walls και η ηχητική πολύ καλή. Δεν είμαι γενικά fan των συναυλιών και δεν πάω συχνά, αλλά έβλεπες θαυμάσια (καθόμασταν σχεδόν στην απέναντι άκρη της σκηνής) και άκουγες αρκετά καλά (ελάχιστες παραμορφώσεις στον ήχο που εν τέλει δεν ενοχλούσαν). Το πρόγραμμα ξεκίνησε και το κέφι ήταν σούπερ! Έβλεπες από εγκύους μέχρι γιαγιάδες να είναι όρθιοι και να χορεύουν.

Υπήρχε ένα κεντρικό video wall με όλα τα animations, 2 μικρότερα στο πλάγια και άλλα 2 που έδειχνε με camera τον George. Εικόνα σούπερ (με λίγη καθυστέρηση βέβαια που το έκανε να μοιάζει με playback) πρόγραμμα ακόμα καλύτερο. Τα κορυφαία όλων ήταν τα animations που έπαιζαν! Τοπ! Χρώματα, σχεδίαση, ρυθμός ήταν απίστευτα και πραγματικά αντάξια της φήμης του καλλιτέχνη. Κακεντρεχείς μπορούν να πουν ότι πήραν 10 visualizations του WinAmp και τα έβαλαν on stage (μερικά ίσως και να ήταν έτσι). Όπως και να έχει έδεναν πολύ καλά (με το καλύτερο να είναι ο ήλιος που δύει στη θάλασσα). Highlight, στο τραγούδι σχετικά με σχέσεις US-UK βγήκε τεράστιος φουσκωτός Μπους με σκυλάκι Made in UK και ο George να προσπαθεί να το τραβήξει ανάμεσα από τα πόδια του! Συνολικά κράτησε 2 γεμάτες ώρες συν ένα 20λεπτο διάλειμμα. Το κέφι κράτησε όλη την ώρα και ο κόσμος του έδωσε και κατάλαβε.

Παρά τις όποιες αρχικές επιφυλάξεις και την τιμή των €70 το κεφάλι (+άλλα 17 για 2 μπύρες, hot dog & σάντουιτς) τελικά άξιζε τα λεφτά. Είναι από τις φορές που λες ότι και παραπάνω να έδινα δεν θα τα έκλαιγα. Όνομα μεγάλο, θέαμα άψογο, μουσική καλή (για αυτό που πας να ακούσεις), οργάνωση μια χαρά τι άλλο θέλει κανείς από μαι συναυλία ? Αν σκεφτείς ότι το χειμώνα για Koop, Cesaria, Martini κτλ ήθελες γύρω στα €60 το κεφάλι για να πας σε κλειστό χώρο και να πνιγείς στο τσιγάρο (και σίγουρα δεν θα είχε τα ίδια σκηνικά) τότε τα €70 φαντάζουν (και είναι) λογικά (δεδομένων τιμών Ελλάδας). Άντε και του χρόνου Madonna!

Δεν υπάρχουν σχόλια: