11/1/08

Boro Toro

Σάββατο μεσημέρι κατηφορίζουμε οικογενειακώς προς το καινούριο Oro Toro στην Λ. Πεντέλης στα Βριλήσσια. Το μαγαζί σχετικά άδειο και βρίσκουμε μια χαρά θέση χωρίς ίχνος τσιγάρου και με χώρο να παρκάρουμε το καρότσι με τη μικρή. Για το συγκεκριμένο μαγαζί είχα ακούσει ανάμικτα σχόλια. Από άλλους ότι έχει το καλύτερο κρέας που έχουν φάει και από άλλους ότι το service πάσχει και γενικά δεν υπάρχει σταθερότητα στο μαγαζί.

Στην αρχή πήγα με προσδοκίες για κάτι κοντά στο Τηλέμαχος BBQ αλλά για το αν τελικά συγκρίνεται θα πρέπει να το διαπιστώσει κάποιος κρεατοφάγος μάλλον κι όχι εγώ (το κοινό τους είναι ότι οι τιμές τους είναι παραπλήσιες αλλά αυτό δεν λέει και πολλά). Το service την ημέρα που πήγαμε εμείς ήταν άψογο και μάλιστα μας προϊδέασε ευχάριστα το γεγονός ότι ενώ πήρα για κυρίως έναν τόνο που τον ήθελα ψημένο από έξω και σχεδόν ωμό μέσα, ο σεφ μας πληροφόρησε ότι ο τόνος που είχε εκείνη την ημέρα δεν έκανε για κυρίως πιάτο και ότι τον είχε για σαλάτα μόνο, αν ήθελα μπορούσε να μου κάνει με φιλέτο σολωμού. Τουλάχιστον ήταν ειλικρινής ενώ θα μπορούσε εύκολα να μου πασάρει κάτι άσχετο με ότι ζήτησα και να κάνει το κορόιδο. Από την άλλη, όταν είχε πάει ένα φιλικό μας ζευγάρι με το μαγαζί να είναι γεμάτο, τους έφεραν άλλη σαλάτα και ενώ περίμεναν να αποφασίσουν αν θα την κρατήσουν ή όχι, η σερβιτόρα τους είπε να βιαστούν γιατί έχει δουλειά!!! Ελπίζω να ήταν ατυχές συμβάν και όχι σύστημα το καταστήματος!

Ξεκινήσαμε με το ψωμί που το φάγαμε σχεδόν όλο (είχε λίγο παραπάνω αλάτι αλλά ήταν αρκετά καλό). Συνεχίσαμε με quesadillas και onion rings αφού το μενού κυμαίνεται μεταξύ Αργεντινής και Μεξικού (γενικά North-South America κουζίνα). Οι μερίδες να ξέρετε ότι είναι τεράστιες. Ακόμη και τα ορεκτικά του είναι τόσο χορταστικά που δύσκολα θα φάτε έστω και το μισό κυρίως. Βέβαια και οι τιμές των ορεκτικών είναι αντίστοιχες αρκετών κυρίως σε άλλα εστιατόρια. Δεν δοκιμάσαμε - δυστυχώς - το μαστέλο με μέλι και σουσάμι που είναι αρκετά καλό. Πάντως αν δεν είστε μεγάλη παρέα καλό είναι να πάρετε μια σαλάτα και 2 κυρίως μιας και οτιδήποτε άλλο μάλλον δεν θα φαγωθεί. Τα quesadillas ήταν αρκετά καλά, το onion rings μέτρια. Σαν επιλογές πάντως υπάρχουν πάρα πολλές και ενώ φημίζεται για το κρέας του ακόμη και χορτοφάγοι έχουν πάρα πολλές επιλογές (από ζυμαρικά μέχρι θαλασσινά μέχρι σαλάτες καλύπτουν όλα τα γούστα). Μόλις έχουμε αρχίσει να σκαμε έρχονται και τα κυρίως.

Δεν είναι μόνο ότι ήταν τεράστια αλλά είχαν και συνοδεία (πολύ καλή ψητή πατάτα για εμένα και εξίσου καλό ρύζι με λαχανικά για το μπιφτέκι της γυναίκας μου). Σου φέρνουν επίσης και ένα σετ με πιπέρι, χοντρό αλάτι, sour cream, και καυτερή σάλτσα με ντομάτα για dip (υποθέτω ανάλογα το πιάτο αλλάζει και το side). Ο δικός μου σολομός ήταν όπως ακριβώς τον είχα ζητήσει (είχε αρπάξει από έξω και μέσα εντελώς ωμός). ΄Ήταν η πρώτη φορά που έτρωγα φιλέτο που δεν έβγαζε αυτή τη λιπαρότητα (μιας και δεν είχε προλάβει να ψηθεί μάλλον). Η ψητή πατάτα με το sour cream να λιώνει και με το χοντρό αλάτι ήταν επίσης πολύ καλή.

Αντίθετα η γυναίκα μου δεν ενθουσιάστηκε με το μπιφτέκι. Ναι μεν μεγάλο και ωραία λιωμένο το τυρί από πάνω αλλά το βρήκε πολύ ανάλατο. Το ίδιο επιβεβαίωσαν και φίλοι όπου τους εξήγησε ο σεφ ότι έτσι το σερβίρουν. Δεν γνωρίζω αν είναι ιδιοτροπία του μαγαζιού ή αν όντως στη Λατινική Αμερική (που δεν είναι και η πιο αγαπημένη μου κουζίνα) πράγματι σερβίρεται έτσι. Για να είναι όλοι ευχαριστημένοι και μιας και θα το έχουν επισημάνει αρκετοί, καλό είναι να ρωτάνε αν το θέλουν με καρυκεύματα και αλάτι ή με σχεδόν σκέτο κιμά.

Δεν προχωρήσαμε καν στα γλυκά μιας και δεν καταφέραμε να φάμε κανένα πιάτο ολόκληρο. Σύνολο μας ήρθε στα €30/κεφάλι (βγάζοντας την προσαύξηση του 8% λόγω εορτών). Αν το κρίνουμε αυστηρά ως 2 ορεκτικά και 2 κυρίως χωρίς κρασί είναι ακριβό. Αν αναλογιστεί κανείς ότι με ότι πήραμε πρακτικά σκανε 3 άτομα (άντε 4 αν υπάρχουν και γυναίκες) ίσως να μην είναι και τόσο ακριβό όσο φαίνεται αρχικά. Από την άλλη, σπάνια θα μοιραστεί κανείς κυρίως (όπου η μέση τιμή τους εδώ κυμαίνεται στα €20-30 ανάλογα το πιάτο) οπότε το λες τσιμπημένο. Επίσης, μιας και δεν δοκίμασε η γυναίκα μου κάτι σε αμιγώς κρεατικό (πχ T-bone) δεν ξέρω και σε τι επίπεδα κυμαίνεται. Πάντως γνωστός μας κρεατοφάγος ισχυρίζεται ότι είναι από τα καλύτερα (γούστα είναι αυτά). Προσωπικά πάντως ξαναπήγαινα όχι μόνο από περιέργεια να δω αν υπάρχει σταθερότητα στην εξυπηρέτηση και στην ποιότητα αλλά γιατί έχει αρκετά πιάτα για όσους δεν τρώνε κρέας που αξίζουν (τώρα βέβαια αν τελικά είναι τα μόνο που αξίζουν, σίγουρα υπάρχει πρόβλημα για το target group του εστιατορίου)! Σίγουρα όμως δεν θα το έλεγα καλύτερο από το Τηλέμαχο BBQ (μιας και νομίζω ότι πιο πολύ το συγκρίνεις με το BBQ και όχι με τον απλό Τηλέμαχο).

(Oro Toro, Λ. Βάρης 73, Δίλοφο Βάρης, 210-8994514/5 & Λ. Πεντέλης 108, Βριλήσια, 210-8100150/1)

1 σχόλιο:

Dkar είπε...

Με μια λέξη: ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!

Όσοι αγαπάνε το κρέας και το καλό φαγητό το συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!!

Έχω πάει ήδη 2 φορές και σίγουρα θα ξαναπάω.
Οι μπριζόλες του είναι οι πιο νόστιμες, οι πιο ζουμερές και οι πίο μαλακές που έχω φάει ποτέ στην ζωή μου!

Ο ψήστης είναι επαγγελματίας με το 100% της έννοιας!
Όπως την ζητάς έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ στην ψήνει!
Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο!

Τουλάχιστον εκτός από εμένα από όλους όσους ξέρω γνωστούς/φίλους και έχουν πάει η απάντηση ήταν η ίδια: "Η ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ"!
Πέρα από το κρέατα όλα ήταν πολύ καλά!
Τα ορεκτικά πλούσια και νόστιμα και το γλυκό στο τέλος το κάτι άλλο!
Πρόβλημα με το service δεν είχα καμμία από τις 2 φορές που πήγα.
Ακόμη και σε ώρα "αιχμής" δεν είχα κανένα παράπονο!

Και τις 2 φορές που πήγα βρήκα την ποιότητα σταθερή και τις γεύσεις το ίδιο εξαιρετικές! Δεν συμφωνώ ότι δεν έχει σταθερή ποιότητα.
Την ίδια διαπίστωση έχω ακούσει και από άτομα που έχουν πάει περισσότερες από 2 φορές.

Και για να κάνω και μια σύγκριση με τον γνωστό Τηλέμαχο προσωπικά βρίσκω το κρέας του Oro Toro πολύ ανώτερο! Και σε γεύση και σε ποιότητα!

Και μόνο το γεγονός ότι τα βράδια μαγαζί είναι κάθε μέρα φίσκα νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα από μόνο του!