16/1/08

Τηλέμαχος Bros

Ανανέωση 16/1/2008:

Αν και είμαι οπαδός του συγκεκριμένου εστιατορίου (του BBQ club) πλέον , μετά την τελευταία μου επίσκεψη θα το ξανασκεφτώ να πάω πάλι. Βασικά και να ήθελα δεν μπορώ μιας και ο αγαπημένος τόνος που είχε αρχικά το μαγαζί σε ταρτάρ και φιλέτο πλέον είναι παρελθόν (και είναι το μόνο κυρίως που δεν ανήκει στα κρεατικά!). Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι ότι πάει ο τόνος (μιας και λίγο ενδιαφέρει αυτό τους κρεατοφάγους) αλλά το ότι το service όταν πήγαμε δεν είχε καμία σχέση με αυτό που θυμόμασταν στην αρχική επίσκεψη! Συμπτωματικά ήταν περίπου και η ίδια σύνθεση της παρέας με παλιά.

Το μαγαζί γεμάτο και σε ένα τραπέζι των 6 έκαναν γύρω στη μισή ώρα για να μας φέρουν κατάλογο κι άλλο ένα μισάωρο περίπου για να πάρουν παραγγελία. Όταν έμαθα ότι δεν υπήρχε ο τόνος μάλιστα τότε κατάλαβα ότι θα την βγάλω μόνο με το υπέροχο ψωμί με φέτα που έχουν. Πάει κι αυτό όμως. Παραμένει το ίδιο σε εμφάνιση σίγουρα όχι ίδιο στην υφή και στη γεύση (πλέον σαν απλή φρατζόλα φούρνου με γέμιση φέτας). Έπειτα κι από τη 2η ήττα το μόνο που με κράτησε ήταν η πανακότα σοκολάτα (η οποία ήταν αρκετά καλύτερη από την τελευταία φορά που τη θυμάμαι). Ευτυχώς τα κυρίως σε κρέας παραμένουν το ίδιο καλά με παλιά (οπότε αν και καθυστερημένα οι υπόλοιποι έφαγαν σαφώς καλύτερα από εμένα). Στο τέλος μας απολογήθηκαν για την αργή εξυπηρέτηση με τη δικαιολογία ότι αποφάσισαν όλοι να έρθουν και να φύγουν την ίδια ώρα. Σιγά το νέο! Ας φρόντιζαν για παραπάνω προσωπικό. Το ότι μας ήρθε και €50 το κεφάλι οφείλεται μεν στα 2 μπουκάλια κρασί, τα οποία όμως δεν ήταν και τοσο ακριβά στο σύνολο (άρα μας τον έπιασαν στα κυρίως). Κρίμα γιατί ο κανονικός Τηλέμαχος παραμένει το ίδιο καλώς όπως πάντα (ευτυχώς δηλαδή!)

Αρχικό μήνυμα:

Από τις όχι και τόσο πρόσφατες αλλά σίγουρα αλησμόνητες επισκέψεις είναι ο Τηλέμαχος και το πρόσφατο talk of the town αδερφάκι του ο Τηλέμαχος BBQ (μερικά μέτρα απόσταση το ένα από το άλλο στην Ν. Κηφισιά). Βέβαια θα αναρωτηθεί κανείς πως και κάποιος που δεν τρώει κρέας μπορεί να γράψει για αμιγώς κρεατοφαγικό εστιατόριο ? Η παρανόηση που γίνεται είναι πως ο δηλών "δεν τρώω κρέας" περνιέται σαν μίζερος, κακομαθημένος που έμπλεξε πρόσφατα με ανατολικές θρησκείες και το παίζει υπεράνω. Η πραγματικότητα είναι ότι σε οποιοδήποτε μέρος και να πάω σίγουρα υπάρχει άφθονο φαγητό που δεν περιέχει κρέας και χορταίνω μια χαρά. Επίσης, η παρέες μου τρώνε κρέας και αρκετοί είναι πλήρως ενημερωμένοι για να προσφέρουν μια γνώμη που μπορώ να μεταφέρω με ασφάλεια εδώ πέρα.

Ο απλός Τηλέμαχος φημίζεται εδώ και χρόνια για τα κρεατικά του όπως επίσης και για το πόσο hot στέκι είναι γιατί παρελαύνουν αρκετοί πολιτικοί, εγχώριοι celebrities και λοιποί γνωστοί (το 2ο βέβαια δεν αποτελεί και εγγύηση ποιότητας αν κρίνουμε από τα "κυβικά" και το πως τρώνε αρκετοί από τους πολιτικούς/celebrities μας!). Σαν χώρος είναι μια κλασσική ταβέρνα με προσεγμένη ποιότητα (δεν είναι δηλαδή ταβέρνα όπως το εννοούν στα Βλάχικα!). Είναι μονίμως γεμάτη ειδικά τα ΠΣΚ και τα μόνιμα αναμμένα φωτάκια γύρω από τα δέντρα της αυλής όπως και οι κίτρινοι λαμπτήρες το βράδυ που κρέμονται δίνουν χαρακτήρα (ίσως και να παραπέμπουν και σε παρακμιακά ταβερνάκια νησιών για Αγγλοτουρίστες το καλοκαίρι αν το παρατραβήξει κανείς).

Το σέρβις είναι άμεσο και γρήγορο. Πολύ έξυπνο το ότι δεν αντιστοιχούν Χ τραπέζια σε 1 σερβιτόρο, αλλά σερβιτόρος ανά κατηγορία (1 για ορεκτικά, 1 για νερό/κρασί, ένας για κυρίως κτλ για όλο το μαγαζί). Ίσως ξενίσει μερικούς το ότι δουλεύουν αρκετοί αλλοδαποί - υποθέτω νόμιμοι - και έχουν προφορά, σίγουρα όμως είναι προτιμότεροι από τον Έλληνα σερβιτόρο που σου κρεμάει τα μούτρα μόλις του ζητήσεις κάτι! Προσωπικά το θεωρώ έξυπνη κίνηση (μειωμένο κόστος για τον ιδιοκτήτη, το επίπεδο σέρβις μένει το ίδιο ίσως και ανεβαίνει και ο ξένος βρίσκει μια νορμάλ δουλειά). Κατάλογος δεν σου δίνεται αν δεν ζητηθεί, στη θέση του παρελαύνει ο δίσκος με όλα τα ορεκτικά (που όπως τον βλέπεις τα παίρνεις όλα) και ο σερβιτόρος αναφέρει τα κυρίως της ημέρας (όλα κρεατικά βεβαίως). Από τα ορεκτικά οι πίτες, οι πατάτες, η μελιτζάνα στο φούρνο και μερικά μαγειρευτά αξίζουν όλα (χωρίς να φτάνουν βέβαια σε ποιότητα τα αντίστοιχα του Σπύρου αλλά σίγουρα στέκονται αξιοπρεπώς). Οι σαλάτες είναι επίσης καλές. Τα κρεατικά απαρτίζονται κυρίως από ψητά και σύμφωνα με μαρτυρίες άριστης ποιότητας και ψησίματος όπως ακριβώς ζητήθηκε από τον καθένα. Στα γλυκά δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία, οι λουκουμάδες με μέλι και παγωτό είναι must όμως! Οι μερίδες ταβερνίσιες = χορταίνεις άνετα και γεμίζει το μάτι σου. Σύνολο βγαίνει περίπου στα €30-40 το άτομο μαζί με χύμα κρασί που κατά τη γνώμη μου είναι λίγο τσιμπημένα αλλά εν όψη ονόματος, περιοχής, θαμώνων και ποιότητας κρίνεται νορμάλ.

Ο Τηλέμαχος θα έμενε για χρόνια ακόμη σημείο αναφοράς στην περιοχή (τόσο από επισκέπτες όσο και από συναδέλφους εστιάτορες) αν δεν άνοιγε πρόσφατα το κρεατάδικο μεν διαφορετικής προσέγγισης δε Τηλέμαχο BBQ. Ο χώρος επιβλητικός, με κυρίαρχο το κόκκινο, δεν μπορείς εύκολα να προσδιορίσεις το στυλ του ντεκόρ αλλά φέρνει κάτι σε ανατολίτικο παλάτι και μοντέρνα σάλα ταυτόχρονα τελικά το λες μπαρόκ μάλλον (μπερδευτήκατε κι εσείς ε?). Σίγουρα όμως τον λες πρωτότυπο και νομίζω θα αρέσει σε όλους.

Το σέρβις εδώ αμιγώς ελληνικό (με τις απαραίτητες όμορφες γυναίκες στην υποδοχή) εξίσου άμεσο και γρήγορο όπως πριν. Κατάλογος υπάρχει με 3-4 πιάτα για ορεκτικά και για κυρίως. Σαν μερίδες η αλήθεια είναι πως δεν διαφέρουν μεταξύ τους (το ίδιο χορταστικά και τα ορεκτικά και τα κυρίως εξίσου). Αυτό που παρατηρείς αμέσως είναι ότι ενώ τα πιάτα είναι 95% κρεατικά (έχει και τόνο για τύπους σαν κι εμένα) δεν καταλαβαίνεις λέξη από το μενού (ταρτάρ, καρπάτσιο, ζυγούρι είναι έννοιες που δεν συνοδεύουν κρεατοφαγία συνήθως). Η επιτυχία πιστεύω του μαγαζιού είναι σε αυτό το σημείο, προσφέρει το αγαπημένο φαγητό του Έλληνα σε μορφή που δεν το έχει ξαναδοκιμάσει (εκτός και αν μου πείτε ότι χρόνια τώρα τρώτε ωμό κιμά στα βλάχικα - μπορεί και να συνέβαινε όχι εις γνώση σας όμως ;-) ).

Αν πάτε με μεγάλη παρέα καλό είναι να πάρετε όλο το μενού (κυριολεκτικά, μιας και με παρέα 10 ατόμων είχαμε πάρει το μενού x2!). Η κρεατόσουπα έκαψε καρδίες, παρά το ότι δεν είχε κρέας αλλά μόνο το ζουμί. Το ίδιο και το ριζότο σε ζουμί αρνιού (απίστευτα βρασμένο!). Τα ταρτάρ (πρακτικά ωμός κιμάς) είναι για τους τολμηρούς. Δοκίμασα το ταρτάρ τόνου (το δοκίμασα είναι λίγο μιας και το έφαγα όλο μόνος μου) και ήταν τρομερό. Μην φανταστείτε ότι στη θέα είναι αποκρουστικό, μια χαρά στο φέρνουν σερβιρισμένο και είναι και πεντανόστιμο (δεν έχει όμως το αυγουλάκι επάνω αλά γαλλικά). Ξέχασα να αναφέρω ότι το ψωμί του κουβέρ (με συνεχές refill) είναι ΤΕΛΕΙΟ! Ζυμωμένο και ψημένο επί τόπου με κομμάτια φέτας μέσα είναι απίστευτο. Μπορεί να έφαγα και μια φρατζόλα (για να χορτάσω από την έλλειψη κρέατος ... για να προλάβω και τους "ξύπνιους"). Μόνο στη Γιορτή Μπαξεβάνη έφαγα αντάξιο ψωμί.

Τα κυρίως είναι βέβαια κρεατικά μαζί με μια μπριζόλα τόνου οπότε βολεύτηκα πάλι. Η μπριζόλα τόνου είναι καλή (αν και το μόνο μέτρο σύγκρισης που έχω είναι μια αντίστοιχη που έφαγα τα Χριστούγεννα στη ρώμη, παραπλήσιες θα έλεγα). Τα κρεατικά στέκονται βέβαια στο ύψος όλων των υπόλοιπων πιάτων όπως και τα μπιφτέκια, σύμφωνα με την "επίθεση" που έγινε και δεν άφησε τίποτα όρθιο μέσα στα πιάτα! Από τα γλυκά ξεχώρισα την panacota σοκολάτας, με σιρόπι mango, που ήταν κι αυτή εξαίσια.

Γενικά το BBQ είναι μια εμπειρία από όλες τις απόψεις (χώρος & γεύση). Το λογιστήριο θα σας χρεώσει από €30/κεφάλι minimum (με μια σαλάτα, 2 κυρίως και 1 γλυκό) μέχρι €80 για να σας κυλήσουν στο σπίτι σας (το μενού x2 συν αρκετά μπουκάλια κρασιού). Πιστεύω ότι τα αξίζει σε κάθε περίπτωση μιας και δεν θα δοκιμάσεις εντός Αθήνας κάτι παρόμοιο (δεν λεω εντός Ελλάδος για μην πάρω στο λαιμό μου κανένα καλό επαρχιακό εστιατόριο).

Σαν αρνητικό το μόνο που έχω να αναφέρω είναι ότι στο BBQ ο μετρ σε "πιέζει" έμμεσα για όλο και πιο πολλά πιάτα (σωστά προτρέπει για καινούριες δοκιμές, αλλά μιας και ο μέσος όρος της τιμής κυμαίνεται στα €20 το πιάτο - είτε κυρίως είτε ορεκτικό - δεν είναι ακριβώς απλή δοκιμή!). Στα θετικά ότι σε υψηλό λογαριασμό κέρασε όλα τα γλυκά (που είναι εξίσου υψηλά) όπως και ότι έπειτα από συνεχείς επισκέψεις και στα 2 εστιατόρια, δεν παρατηρήθηκε καμία κάμψη στο σέρβις ή στην ποιότητα φαγητού (μιας και με το ρυθμό που αλλάζουν σήμερα τα εστιατόρια ιδιοκτήτες ή σεφ μπορεί από μια μέρα στην άλλη να φας κάτι εντελώς διαφορετικό στον ίδιο χώρο).

(Τηλέμαχος BBQ Club, Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κ. Κηφισιά, 2108076680 &
Τηλέμαχος Φραγκοπούλου 19, Κάτω Κηφισιά, 2108074015, 6976977888)

7 σχόλια:

Unknown είπε...

΄Οσον αφορά στο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ BBQ CLUB που πήγα χθες βράδυ 25/7/07, δε συνάντησα σχεδόν τίποτε από τα θετικά σχόλια που αναφέρετε. Περιβάλλον που φλερτάρει οριακά με το κιτς, φάγαμε στη..φορμάικα του τραπεζιού χωρίς ούτε καν ένα χάρτινο σουπλά, τους σερβιτόρους τους ψάχναμε με το κυάλι αν θέλαμε κάτι, αυτός που μας έφερε το κατάλογο ήταν ανεπίτρεπτα πιεστικός και εμφανώς απογοητευμένος που ήπιαμε μόνο νερό! Η σαλάτα ήταν μαραμένη, τα πιάτα του πολύ μέτρια γευστικά και απαράδεκτα..άδεια, όπως επίσης απαράδεκτο να σου χρεώνει τη γαρνιτούρα του κρέατος χωριστά μόνο και μόνο για να ανεβαίνει ο λογαριασμός. Σε κάθε περίπτωση τα παραπάνω, μιά σαλάτα με..μαραμένες πρασινάδες, ένα καρπάτσιο ελάχιστο και εξαιρετικά μέτριο, ένα κατσικάκι γάστρας (που κατασκοτώθηκε να το διαφημίσει κιόλας..) με δύο κόκκαλα στο τεράστιο πιάτο καλυμένα με ολίγον από κρέας, μιά καλή (άριστα ψημένα) μπριζόλα και δύο ανθρακούχα νερά, σαφώς δεν δικαιολογούν 75 ευρώ λογαριασμό. Να τα χαίρεται ο κύριος Τηλέμαχος τα φύκια που μοστράρει για μεταξωτές κορδέλλες, πράγμα βέβαια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ συνηθισμένο στην ελληνική γαστρονομική πραγματικότητα.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

DraPPer είπε...

Αν και κάπως αργά το είδα το σχόλιο, όπως βλέπεις και η δικιά μου τελευταία επίσκεψη είχε διαφορά από την 1η (και 2η και 3η και 4η που έπαιξαν). Δυστυχώς με τον καιρό πολλά πράγματα αλλάζουν και λίγοι επαγγελματίες καταλαβαίνουν ότι μια σταθερότητα στην εξυπηρέτηση και στην ποιότητα θα τους κρατήσει μακροπρόθεσμα!

Ανώνυμος είπε...

Είχα και εγώ την τραγική εμπειρία να επισκεφτώ τον περίφημο Τηλέμαχο, που μόνο περίφημος δεν είναι! Εάν έχει καλή κριτική σχετικά με ωραίες γεύσεις και καλά εστιατόρια, δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσεις με θετικά σχόλια για το συγκεκριμένο εστιατόριο.
Πρώτα από όλα, το service είναι επιεικώς απαράδεκτο, καθυστέρηση μεγάλη, μη σωστή εκπαίδευση, έρχονται διάφοροι υποτιθέμενοι σεφ με κάτι περίεργα φανελάκια. Το ψωμί που σου σερβίρουν είναι γεμισμένο με φέτα (δεν τρώγεται) και που ακούστηκε ψωμί μόνο με φέτα, δηλαδή εάν κάποιος δεν τρώει φέτα, θα την φάει θέλει δεν θέλει! Γευστικά και εμφανισιακά τα πιάτα είναι άθλια, παραγγείλαμε σαλάτα, όπου (που ακούστηκε), τα κομμάτια κοτόπουλου ήταν βρασμένα και σημειωτέων δεν ήταν φιλετάκια, αλλά από μπούτι! Το φαγητό πραγματικά άθλια σερβιρισμένο, σε ένα πιάτο πεταμένο ένα κομμάτι κρέας! Προτιμήσαμε να πιούμε μπύρα και δεν είχαν, έστειλαν την σερβιτόρα να πάει στο ψιλικατζίδικο να φέρει. Επίσης, ο λογαριασμός ήρθε με το χαρτάκι της ταμειακής (κακή κακώς κομένο), ούτε στην χειρότερη ταβέρνα να είμαστε.
Επιεικώς απαράδεκτοι οι άνθρωποι, πραγματικά ήταν μία πολύ άσχημη βραδιά, όπου προτιμάς να πας κάπου καλά για να περάσεις ωραία.
Το θετικό είναι πως το τελος ρίχνεις άφθονο γέλιο με όλα αυτά που έχουν συμβεί.
Πριν πάτε θα σας έλεγα να το ξανασκεφτείται. Κρίμα!

Dkar είπε...

Γεια και χαρά σε όλους! (μήνυμα 1/2)

Στον Τηλέμαχο έχω πάει αρκετές φορές στο παρελθόν(όχι στο BBQ)
Εάν η μνήμη μου δεν με απατά πρέπει να έχω πάει γύρω στις 6-7 φορές!
Σε όλες τις φορές που πήγα έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος. Δεν με απογοήτευσε ποτέ η κουζίνα του και δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο στο ότι συγκαταλέγεται σε ένα από τα καλύτερα κρεατοφαγικά εστιατόρια της κατηγορίας του.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι έχω καιρό να πάω.
Η τελευταία μου επίσκεψη ήταν το Νοέμβριο του 2006.
Αν έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα από τότε ώστε και κάποιοι από εδώ μέσα να το αναφέρουν και ως "τραγική εμπειρία" πραγματικά λυπάμαι!

Όσον αφορά το θέμα του service που θίγουν πολλοί εγώ προσωπικά δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα στο συγκεκριμένο εστιατόριο.
Επειδή και εγώ δουλεύω σε μαγαζί (όχι σε εστιατόριο) όντως η ψυχολογία του όχλου είναι κάτι το μη προβλέψιμο το όποιο μπορεί να φέρει σε αμηχανία ακόμα και τους πιο καλά οργανωμένους επαγγελματίες!
Τυχαίνει πολλές φορές και στο μαγαζί το οποίο εργάζομαι να μην πατάει άνθρωπος στην κυριολεξία για 1-2 ώρες και ξαφνικά μέσα σε 1 λεπτό να βλέπεις ξαφνικά 10 άτομα μέσα από το πουθενά (ούτε ραντεβού να είχαν) ο καθένας να φωνάζει για την εξυπηρέτηση.
Η απάντηση "ας αυξήσει το προσωπικό" που κάποιοι προτείνουν δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση μιας και από το να έχει κάποιος πλεονάζον προσωπικό, να το πληρώνει και να κάθεται σαφώς δεν είναι και η καλύτερη λύση για τον οποιοδήποτε επιχειρηματία!
Είναι η ίδια λογική που ακολουθείται και στις Ασφαλιστικές εταιρείες δεδομένου ότι αποκλείεται ή είναι εξαιρετικά απίθανο να πάθουν ζημιά ταυτόχρονα όλοι της οι πελάτες!
Αν θεωρητικά συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έφταιγε η ασφαλιστική;
Σαφώς και όχι μιας και μιλάμε για απίθανο σενάριο.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα εστιατόρια.
Ο κάθε επιχειρηματίας προσλαμβάνει κατ' εκτίμηση τόσο αριθμό προσωπικού ώστε να αφενός να μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάποιες δύσκολες συνθήκες αλλά αφετέρου να του είναι και απαραίτητο για να δουλέψει σωστά και όχι να έχει προσλάβει από 100 γκαρσόνια σε περίπτωση που ήρθε ξαφνικά η ιδέα σε 100 άτομα να δώσουν όλοι ραντεβού στον Τηλέμαχο και στον κάθε Τηλέμαχο!
Ποτέ δεν ήμουν ο τύπος του πελάτη που να τα θέλω όλα στην ώρα τους και άμεσα!
Δυστυχώς οι περισσότεροι έτσι σκέφτονται και πράττουν.
Ο κακομαθημένος Ελληναράς που στο φανάρι δεν μπορεί να περιμένει και περνάει με το κόκκινο, που προσπαθεί να κερδίσει 1 θέση στην ουρά του ταμείου στο θέατρο, που νομίζει ότι όλοι πρέπει να τον υπηρετούν και να εξυπηρετούν σαν πασά!
Οφείλει και ο πελάτης από μεριά του να δείχνει κατανόηση σε κάθε περίσταση.
Οι σερβιτόροι είναι άνθρωποι και αυτοί όπως όλοι μας.
Μου έχει τύχει και εμένα να βρεθώ σε ασφυκτικά γεμάτο εστιατόριο στο οποίο τα γκαρσόνια να τρέχουνε πέρα δώθε σαν παλαβά και να έχουνε και τον κάθε στριμμένο πελάτη να διαμαρτύρεται γιατί το μπιφτέκι του ήταν ψημένο λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε!
Σε τέτοιες στιγμές δεν μπορώ να κακίσω τους σερβιτόρους που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν όσο καλύτερα μπορούν όλους μας.
Πρέπει και ο πελάτης να έχει αυτοσυγκράτηση, υπομονή και πάνω από όλα κατανόηση!
Αυτά όσον αφορά το κεφάλαιο service γενικά και όχι μόνο για τον Τηλέμαχο.

Dkar είπε...

(μήνυμα 2/2)

Όσον αφορά την κουζίνα του (τουλάχιστον τότε που πήγαινα εγώ) πάντοτε την έβρισκα εξαιρετική!
Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω κάποιους από εδώ μέσα τι δεν τους άρεσε.
Εκτός και εάν όντως η ποιότητά του έχει πέσει τόσο πολύ αλλά εάν δεν το επισκεφτώ πάλι ο ίδιος είμαι πολύ επιφυλακτικός για κάποια σχόλια ορισμένων!
Δεν μπορώ να δεχτώ και να πιστέψω ότι σε ένα εστιατόριο που γεμίζει σε καθημερινή βάση (πάντα πήγαινα καθημερινές και δεν έβρισκα τραπέζι να κάτσω), που έχει πάρει βραβείο Ελληνικής κουζίνας 2009, που τρώνε εκεί πάρα πολλοί διάσημοι από πολιτικούς μέχρι καλλιτέχνες ότι είναι και "τραγική εμπειρία" για κάποιους από εδώ μέσα!
Το να δηλώσει κάποιος "δεν ενθουσιάστηκα" ή "δεν τρελάθηκα" το καταλαβαίνω και είναι απόλυτα φυσιολογικό!
Το χαρακτηρίζει όμως κάποιος το συγκεκριμένο εστιατόριο άθλιο και τραγική εμπειρία νομίζω ότι είναι πέρα για πέρα εκτός πραγματικότητας!
Μερικοί δεν ξέρουν να τρώνε μου φαίνεται ούτε να εκτιμούν το καλό φαγητό!
Μου θυμίζουν κάτι τύπους που βρίσκουν το φαγητό των Goody's εξαιρετικό ή τρώνε μόνο την κουζίνα της μαμάς τους!
Ρε παιδιά έλεος!
Μου θυμίζει κάτι παιδιά που είχα γνωρίσει στο εξωτερικό που είχα πάει.
Το ξενοδοχείο 5 αστέρων και το φαγητό πραγματικά εκπληκτικό!
Και αυτοί γκρίνιαζαν ότι όλα ήταν άθλια και αμάν να γυρίσουν στο χωριό τους να φάνε κάνα ταψί παστίτσιο από την μάνα τους!
Έλεος!
Κάποιοι είναι πολύ μίζεροι από γεννησιμιού τους!
Και δεν μπορώ να δεχτώ κριτική από τέτοιους ανθρώπους!
Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα κόμπλεξ με καμμία κουζίνα.
Μπορώ να φάω από την "Σπονδή" μέχρι το πιο ταπεινό ταβερνάκι της γειτονιάς!
Και πιστέψτε με έχω φάει σε μικρά, φτωχικά και σκοτεινά ταβερνάκια εξαιρετικούς μεζέδες που θα μου μείνουν αξέχαστοι!
Όπως επίσης και έχω φάει και σε πολύ ακριβό εστιατόριο και ήταν πολύ μέτριο!
Αλλά ξέρω να εκτιμάω το καλό φαγητό και εννοώ το καλομαγειρεμένο φαγητό!
Τώρα το εάν είναι νόστιμο ή όχι αυτά είναι γούστα του καθενός!
Άλλος το θέλει αλμυρό, άλλος ανάλατο κ.ο.κ
Δεν μπορεί να υπάρξει εστιατόριο που να καλύπτει όλο το φάσμα των γεύσεων ανάλογα με τα γούστα του καθενός!
Σκοπεύω να το επισκεφτώ και θα σας γράψω την εμπειρία μου.
Εάν τα πράγματα έχουν γίνει όντως όπως τα περιγράφετε θα συμφωνήσω μαζί σας και θα το δηλώσω με παρρησία και υπευθυνότητα!
Τελειώνοντας θέλω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων να πω ότι δεν κάνω προσωπική επίθεση σε κανέναν!
Σέβομαι τις απόψεις όλων!
Απλώς δεν ανέχομαι την μιζέρια και τους μίζερους ανθρώπους που όλα τους ενοχλούνε και όλα τους φταίνε!
Σε αυτούς αναφέρομαι και η κριτική μου αφορά μόνο αυτούς!

eledrakou είπε...

kanena thetiko sxolio,
telika i diafimisi kanei thavmata.
prota idioktitis kai servitores sou serviroune auta pou theloune xoris na exis idea kai xoris na ta zitisis k olas kai epita ta plironeis kai apo pano.
episis prospathoune na sou poulisoune auta pou akirose to dipla trapezi kai akoma to simantikotero???????????tin lista m ta 130 krasia tin ide ston ipno tou o kir giorgos.20 kai me to zori.this is an african lover!min to riskarete.tha dosete to ligotero 50 euro to atomo kai den tha to euxaristithite katholou, trust me! XXX

eledrakou είπε...

episis to prosopiko ine asxeto apo krasia.
den ixame diksei oti imastan gnostes kai katalavame poso stimeno gia a poulisei itan to olo skiniko!
pc POTE KOKKNO KRASI ME THALASSINA