21/6/07

Προτάσεις εβδομάδας 21-27/6

Κινηματογράφος:
Όσο ανεβαίνει το θερμόμετρο τόσο χειρότερες είναι οι ταινίες που ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα. Αν και από αυτά που ανεβαίνουν σήμερα δεν μπορώ να πω ότι θα πρότεινα κάτι, πηγαίνετε στο καλοκαιρινό Αφροδίτη σου Ρουφ (από τα καλύτερο αν όχι το καλύτερο θερινό της Αθήνας) για να δείτε το Σαπουνόπερα (Δανέζικη με άντρα που θέλει να γίνει γυναίκα). Προφανώς όχι για όλα τα γούστα αλλά τουλάχιστον αν βγει πατάτα θα έχετε φάει υπέροχο σπιτικό παγωτό τριαντάφυλλο που σερβίρουν!

Θέατρο:
Ξεκίνησε από εχθές και μέχρι αύριο στο Μέγαρο η παράσταση του Ζανγκ Γιμού "Σήκωσε το κόκκινα τα φανάρια" (δυστυχώς χωρίς την θεά Γκονγκ Λι) με το εθνικό μπαλέτο της Κίνας. Αν και ακούγεται δύσκολο να βρείτε εισιτήρια υπάρχουν ακόμη για σήμερα και αύριο. Αν θέλετε κάτι για την επόμενη εβδομάδα, κλείστε από τώρα στην παράσταση του William Forsythe "Limb's theorem" επίσης στο Μέγαρο με πρεμιέρα στις 27/6.

TV:
Το ΣΚΑΙ το έχει ρίξει στα ντοκιμαντέρ με γέφυρες (τουλάχιστον δεν δείχνει δελφίνια που είναι κλισέ μέσα στο καλοκαίρι). Οι σειρές έχουν αρχίσει μια μια να τελειώνουν ετοιμαστείτε για το Ρετιρέ και τα Λιονταράκια του Περικλη σύντομα! Θα ησυχάσουμε τουλάχιστον από το Παρα Πέντε. Δεν λέω καλή σειρά (αν και 4-5 επεισόδια έχω δει στις 2 χρονιές που παίζεται) αλλά το παράκαναν - το MEGA δεν άφησε εκπομπή που να μην περάσει κάποιος πριν και μετά το τέλος και πει πόσο τον στιγμάτισε η εμπειρία. Σε σειρά έπαιζαν όχι στους Γιατρούς χωρίς σύνορα! Γέλιο είχε επίσης η μουσική από Babel του Santaolalla σε αρκετά δραματικά σημεία!

"The ring" από τα καλύτερα remakes (στο πρωτότυπο με χάλασαν η ανύπαρκτη ατμόσφαιρα και ένταση) και σίγουρα από τα καλύτερα θρίλερ των τελευταίων ετών (χωρίς να έχουμε σπλατεριές) και με σενάριο που στέκει (για μεταφυσικό θρίλερ πάντα). Τα επόμενα που βγήκαν (είτε τα Αμερικάνικα είτε τα Ιαπωνικά) μη μπείτε καν στον κόπο να τα δείτε (STAR 22/6 @ 11:15μμ)! Για Σάββατο είπε να προτείνω Κουροσάβα στη Βουλή αλλά θα πέσει βαρύς, καλύτερα παγωτάκι και Total Recall με τον παλιό καλό Arnie και την Stone (προ πλαστικών) σε χορταστική action-fi ταινία Holywood (STAR 23/6 @ 10:30μμ). Μαθήματα Πιάνου (ΕΤ1 24/6 @ 8:45μμ) προσωπικά την βρήκα πολύ ωμή (την είχα δει και αρκετά μικρότερος βέβαια) παραμένει κορυφαία στιγμή ερμηνείας για Καϊτελ & Χαντερ (αγαπημένοι ηθοποιοί και οι δύο). Casino από τις καλύτερες στιγμές του Σκορσέζε (ΝΕΤ 26/6 @ 10μμ).

Μουσική:
Buena Vista στο θέατρο softball αν και με τόσες εμφανίσεις πια θα τους έχετε ακούσει όλοι (ακόμη και αυτοί που θα πάνε Jethro Tull!). Κατεβάστε το soundtrack του The Fountain, η ταινία δεν πήγε καλά αλλά η μουσική της είναι πολύ καλή (ειδικά για ηλιοβασίλεμα).

Εστιατόρια:
Αν και είναι χρόνια στο ίδιο μέρος και τελευταία άνοιξε Γλυφάδα και Λαύριο, η ταβέρνα του Θοδωρή και της Ελένης στα Λεγραινά έχει γίνει hot spot ακόμη και για celebrities (που κρατάνε low profile!). Το κατάστημα του Λαυρίου έκλεισε και της Γλυφάδας δεν έχει πιάσει τόσο όσο η αρχική τοποθεσία. Οι τιμές είναι χαμηλές όσο δεν πάει για φρεσκότατα ψαρικά και θαλασσινά, το μέρος είναι στη μέση του πουθενά, το μαγαζί δεν έχει καν ταμπέλα (θα το βρείτε κάνοντας αριστερά από την παραλιακή πριν το Σούνιο στα φανάρια για Λεγραινά και βλέποντας μια ταβέρνα με καλάμια για στέγη και φράχτη). Δύσκολα θα βρείτε τραπέζι μιας και είναι πάντα γεμάτο ειδικά ΠΣΚ, καλό είναι να πάρετε τηλέφωνο (και για να μην κλαίγεστε το νούμερο είναι 22920-51936,51810)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μου φαίνεται ότι μόνο εγώ θα απαντάω.....
Καλή η ταβέρνα του Θοδωρή και της Ελένης αλλά τον τελευταίο καιρό μας έχει ψιλοαπογοητεύσει. Οι τρομερές γαρίδες με το σουσάμι και τις τρεις φορές που πήγαμε ήταν μέσα στη λαδίλα- σε σημείο που να σε καίει ο ουρανίσκος. Αυτό που έχει κρατήσει και είναι το ίδιο καλό είναι τα μύδια με τη φέτα. Επίσης, τα ψάρια ήταν πολύ κακοψημένα και ξερά και δεν τρωγόντουσαν με τίποτα. Σα να έχουν πανικοβληθεί από τον πολύ τον κόσμο και να μην ξέρουν τι τους γίνεται... Είναι πάντως κρίμα γιατί πραγματικά είχε ανοίξει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και το φαγητό ήταν άπαιχτο.....

DraPPer είπε...

Κρίμα γιατί αυτές οι γαρίδες με το σουσάμι ήταν από τα αγαπημένα μου πιάτα!Άντε σε λίγες ημέρες θα κατεβαίνουμε Σαρωνίδα οπότε θα οργώσω όλες τις ταβέρνες της περιοχής!