28/6/07

Προτάσεις εβδομάδας 28/6-4/7

Έπειτα από ένα ταξίδι express στο Μόναχο για δουλειά, επιστρέφω δριμύτερος γιατί πλέον το μωρό σαράντισε και αρχίζω πάλι να βγαίνω (ή έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον :-)).

TV:
Κυριακή 9μμ MEGA Βέρα στο Δεξί - ΤΕΛΟΣ! Βγαίνω από την ντουλάπα μου (greeklish) και το δηλώνω ανοιχτά: είμαι αμετανόητος φαν και γράφω όλα τα επεισόδια κάθε μέρα στο PVR μου! Ας χάσω τους χιλιάδες φανατικούς αναγνώστες του blog (δηλαδή τα ανίψια που δεν έχω ακόμη) ο Άγγελος και η σκρόφα η Αλίκη πρέπει να πεθάνουν!

Αν πάλι δεν έχετε διάθεση για ποιότητα αλά Ακρίτα, τότε οι επιλογές σας είναι:
Εξάντας: Οι σάρκες του Σίβα(ΝΕΤ 28/6 @ 10μμ) όπου έχει αφιέρωμα στον Ινδουϊσμό (ελπίζω όχι όπως μας έχει συνηθίσει η εγχώρια τηλεόραση και celebrities αλλά με σοβαρότητα!), All the invisible Children (FILMNET 28/6 @ 10μμ) 7 μεγάλοι σκηνοθέτες με 7 ιστορίες μικρού μήκους για παιδιά, έχετε δεν έχετε παιδιά απλά μην το χάσετε - το είχα δει πολύ πριν αποφασίσω να κάνω παιδί και είχα πλαντάξει στο κλάμα, ειδικά η ιστορίες του Μεντί Σαρέφ (Αφρική) και του Σπαϊκ Λι είναι απλώς συγκλονιστικές (και δυστυχώς εξίσου αληθινές), Μικρές πληγές (ΕΤ1 30/6 @ 12μμ) υπέροχη γαλλική πολιτική ταινία με αξέχαστους Κριστίν Σκοτ Τόμας και Ντανιέλ Οτεϊγ, Βρώμικος Κόσμος (ΝΕΤ 1/7 @ 11μμ) αστυνομική της κλασσικής γαλλικής σχολής με Ντανιέλ Οτεϊγ και Ζεράρ Ντεπαρντιέ, που θυμίζει αντίστοιχες παλιές με Αλέν Ντελόν (μην πάτε να το συγκρίνετε με το Die Hard 4 βέβαια!)

Εστιατόρια:
Από πρόσφατη επίσκεψη φίλων στην Κουζίνα στο Θησείο άκουσα τα καλύτερα. Με €40 το κεφάλι (με 2 μπουκάλια Visanto) τρως του σκασμού. Προτείνονται τα εξής πιάτα: λουκουμάδες γεμιστοί με τυρί, σπαγγετίνι με Σαντορινιά ντοματάκια, καραμελωμένα ξερά σύκα με ούζο και μπαλσάμικο, φλογέρες με αρνί, πατέ μελιτζάνας και πελτέ ντομάτας, μαριναρισμένες ντομάτες με μπαλσάμικο και Σαλονικιό κουλούρι.

Για όσους πάνε προς Επίδαυρο μεριά, ας κάνουν τον κόπο να σταματήσουν όχι στα ταβερνάκια και στα καφέ πάνω στην παραλία αλλά στο μοναδικό ταβερνάκι που είναι στον κεντρικό παράλληλο δρόμο πριν βγεις στην παραλία (όνομα δεν θυμάμαι, νομίζω η Αυλή ή ο Κήπος κάτι τέτοιο) που έχει τρομερές γεύσεις (φέτα με σουσάμι και μέλι, κολοκυθανθούς γεμιστούς με ρύζι, πατάτες κομμένες στο χέρι, κτλ). Πριν από 2 χρόνια είχα φάει και ακόμη το θυμάμαι!

Θέατρο:
Αύριο και μεθαύριο (όσοι τυχεροί πήρατε εισιτήριο) θα μπορείτε να δείτε την Sylvie Guillem στο Ηρώδειο. Αν και πέρυσι που την είχα δει ήταν μια απόλαυση, φίλοι που την παρακολουθούν χρόνια είπαν ότι παλιότερα οι παραστάσεις ήταν ακόμη καλύτερες, παραμένει βέβαια κορυφή! Παράλληλα στην Επίδαυρο στις 29 & 30, για όσους δεν πρόλαβαν το 2006, μπορούν να δουν την Αντιγόνη του Βογιατζή. Η Επίδαυρος πέρυσι ήταν γεμάτη, η παράσταση πρωτότυπη για τα γούστα μου αλλά τα αρχαία δράματα τα βρίσκω κουραστικά! Δεν μπορώ να πω ότι είναι ότι καλύτερο έχω δει από Βογιατζή αλλά σε συνδυασμό εκδρομής στην Επίδαυρο είναι μια χαρά (για το καστ, την ερμηνεία όλων και τον ρυθμό της κίνησης που στιγματίζει την παράσταση δεν χρειάζεται να πω ότι είναι άψογα)

Κινηματογράφος:
Θα ξεκινούσα με το γαλλικό action flic Μην το πεις σε κανέναν αλλά ήρθε από τη μια στο μυαλό το αξεπέραστο Βρώμικος Κόσμος και από την άλλη βγήκε το Die Hard 4.0 (που ξέπεσα!) 2 ώρες αμερικανιάς για δράση με γέλιο και popcorn δεν είναι τόσο άσχημη ιδέα τώρα που με βάρεσε η ζέστη! Αν πάλι θέλετε να ρίξετε καμιά γκόμενα πηγαίνετε στο Before sunset copy-paste Περιμένοντας στην Νέα Υόρκη .

Μουσική:
Για όσους δεν πρόλαβαν το αφιέρωμα στο Μάνο Λοίζο η Χαρούλα Αλεξίου θα είναι στο θέατρο Πέτρας στις 2/7 (δεν είναι Ηρώδειο αλλά μια χαρά κάνει για την περίσταση! Έχει και Buena Vista Social Club το μενού αλλά μόνο στην Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων στο Σύνταγμα δεν τους έχουμε δει ακόμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: