20/6/07

Σκουροπράσινο

Απογευματάκι και φτάνουμε στο Ble του Αλίμου με φίλους από τη δουλειά (βασικά αυτό είπα στη γυναίκα μου, πρακτικά για να οφθαλμόλουτρο είχαμε πάει). Η αλήθεια είναι πως μαζί με το Kitchen Bar είναι μέρος που θα το επισκεφθώ σχετικά συχνά (το συχνά πλεον μεταφράζεται σε μια δυο φορές το μήνα) μιας και είναι κοντά στη δουλειά και τώρα το καλοκαίρι με πιάτο τη θάλασσα είναι μια χαρά για νωρίς το απόγευμα (αν και βλέποντας το προσκλητήριο γάμου ενός φίλου έχει και γαμήλιες εκδηλώσεις - μόλις γυρίσουμε από το γάμο θα σας ενημερώσω για το πως είναι).

Δυστυχώς ή ευτυχώς το μέρος πέρα από τα 14-18χρονια σφιχτά γυναικεία κορμιά (και αυτά όχι πάντοτε σε αφθονία) δεν έχει και πολλά να δείξει. Τελευταίες 5 φορές που έχω πάει η παρέα δοκίμασε (α)διάφορα cocktails, ροφήματα και σνακς (fredoccino, milk shake, daquiry, σουφλέ σοκολάτα, club σάντουιτς, wraps)

Το ότι καταλήξαμε όλοι να παίρνουμε εμφιαλωμένα και να εκθειάζουμε τα συνοδευτικά πατατάκια νομίζω είναι ενδεικτικό του τι συγκινήσεις αποκομίσαμε. Η αποθέωση ήταν στην χθεσινή επίσκεψη όπου ζητάμε milk shake σοκολάτα φράουλα και μας φέρνει milk shake σοκολάτα με μια μπάλα παγωτό φράουλα. Το να τα χτυπήσει και τα 2 μαζί στο blender προφανώς δεν πέρασε από το μυαλό κανενός. Το μόνο καλύτερο ανάλογο περιστατικό που έχω να θυμηθώ είναι στη Ρουμανία όπου ζητήσαμε φραπέ baileys και μας έφεραν φραπέ και ένα ποτήρι Baileys (με την αντίστοιχη χρέωση αλκοόλ)!!!

Προφανώς το να έχει αξιώσεις κανείς από ένα τέτοιο μέρος σε αυτή την ηλικία είναι αστείο. Το θέμα είναι ότι δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα! Μια το shake μια το fredoccino όπου σου άφηνε μια περίεργη γεύση μεταξύ σιροπιού για το βήχα και ίχνος καφέ στο λαιμό τα υλικά προφανώς είναι από το stock στο 1ο άνοιγμα του μαγαζιού (είχε κάνει bulk shopping ο ιδιοκτήτης). Σε παλιότερη δοκιμή είχαν βαφτίσει ένα κομμάτι cake σοκολάτας σε σουφλέ (απλώς το ζέσταιναν στο φούρνο μικροκυμάτων). Το δε daquiry ήταν το κλασσικό από τη μηχανή που σερβίρει γρανίτα φράουλα και λεμόνι (μερικοί τα βαφτίζουν και μαργαρίτα, ανάλογα με το αν είναι λίγο ή πολύ άσχετοι ο ιδιοκτήτης και ο μπαρμαν).

Μιας και δεν υπάρχουν και πολλά ακόμη να γράψω, ας το παίξω αισιόδοξος και να πω ότι αν αποφασίσετε να πάτε για οφθαλμόλουτρο πάρτε κάτι τυποποιημένο (ανθρακούχο, μπύρα, κτλ). Αν αποφασίστε να πάτε για μπάνιο κάντε καμιά διαθήκη καλού κακού. Αν πάλι δεν έχετε φτάσει σε ηλικία να πίνετε αλκοόλ μπορείτε να πάτε να χορέψετε hip hop με τις φίλες σας και να δίνετε χαστουκάκια η μια στο κωλομέρι της άλλης, όπως πολύ ευχάριστα παρακολουθήσαμε εχθές :-)
. Ελπίζω μόνο το catering που έχει αναλάβει το γάμο του φίλου να μην είναι στα ίδια επίπεδα (μιας και ο χώρος είναι σίγουρα καλός).

Δεν υπάρχουν σχόλια: