12/6/07

Bio Resto

Μιας και το Σάββατο πήρα αδειόχαρτο από γυναίκα και κόρη, κατέβηκα στο κέντρο για κάποιες εκκρεμότητες. Μην χάνoντας ευκαιρία είπα να πεταχτώ στο Resto να δοκιμάσω αν οι γεύσεις που είχα πρωτοδοκιμάσει πριν από κανένα 6μήνο περίπου είχαν την ίδια ποιότητα ή αν άλλαξαν προς το χειρότερο έπειτα από καταχωρίσεις στον τύπο (σύνηθες φαινόμενο). Το Resto είναι ο άμεσος συγγενής τους Βιολογικού Κύκλου, αλυσίδας με αποκλειστικά βιολογικά είδη και μάλιστα είναι ο αντίποδας στην πάγια τακτική "ότι είναι βιολογικό το πληρώνεις ακριβά" αφού στο εστιατόριο αυτό χορταίνεις άνετα με €15 (τιμή πραγματικά έκπληξη που δεν έχει αλλάξει όσες φορές το έχω επισκεφθεί!). Είναι επίσης η εξαίρεση στο ότι δεν θα βρεις μόνο κλασσικές βιολογικές φάτσες (συνταξιούχοι, μόλις διάβασαν το 1ο τους βιβλίο περί οικολογίας και μετενσάρκωσης από τον Πύρινο Κόσμο και ψάχνονται) αλλά και νεαρούς φοιτητές από την γύρω περιοχή (ευτυχώς κάτι φοιτήτριες που είδα δεν ήταν από ΚΝΕ μιας και είχαν γαλλικό στο νύχι!)

Το μαγαζί αν δεν στο έχει πει κανείς και δεν έχεις διαβάσει το που είναι, δεν θα μπει στο μάτι σου (βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην είσοδο του Βιολογικού Κύκλου, Ακαδημίας 84). Κι ενώ η γύρω περιοχή περιστοιχίζεται από κλασσικά κτίρια γκρι με αποχρώσεις του νέφους, όταν μπεις στο Resto υπάρχει μια πανδαισία χρωμάτων που σου αλλάζουν την διάθεση (με λίγη φαντασία μέχρι και Αλμοδοβαρικό θα μπορούσε να το πει κανείς!). Μικρό πολύ (ελάχιστα τραπέζια που - ευτυχώς - συνήθως είναι γεμάτα) αλλά και πολύ ζεστός χώρος επίσης.

Το σέρβις παραμένει άψογο και κρέμεται κυριολεκτικά από την ευγενέστατη κοπελίτσα που μόνη της τρέχει για όλα τα τραπέζια (εδώ που τα λέμε σε τόσο μικρό χώρο και 2ο άτομο στο σερβίρισμα θα ήταν δύσκολο να χωρέσει!). Το φαγητό, προς ευχάριστη έκπληξη παραμένει το ίδιο καλό όπως και πριν. Η μελιτζανοσαλάτα είναι όσο καυτερή θέλω (που ίσως παραείναι καυτερή και σκορδάτη για αρκετούς όμως), η ντοματόσουπα δροσιστική και για κυρίως το σπαγγέτι με φρέσκα ντοματίνια και παρμεζάνα εξίσου καλό (και χορταστικό). Η μόνη παραφωνία το ότι οι ντοματίνια έκαναν μακροβούτια στο λάδι, το οποίο όμως το συγχωρείς λόγο αρώματος του λαδιού. Τα ντοματίνια ενώ όλοι τα θεωρούμε ότι είναι μέρος του design ενός τέτοιου πιάτου, τελικά αν είναι πραγματικά και φρέσκα δίνουν άλλη διάσταση (στην περίπτωσή μας άρωμα και γεύση και χωρίς να μετράνε το πόσα ντοματίνια έριξαν μέσα). Να επισημάνω ότι παλιότερα πιάτα όπως ο σολομός και το κοτόπουλο που είχαμε δοκιμάσει σε άλλη επίσκεψη ήταν εξίσου γευστικά. Στο τέλος έχει και κέρασμα μοσχάτου, όπου επί τόπου αγοράζεις και το υπόλοιπο μπουκάλι.

Για όσους δουλεύουν ή περνάνε από το κέντρο είναι από τα καλύτερα σημεία είτε να κάτσεις να φας κάτι ελαφρύ (ή πολλά για να βαρύνεις) είτε να πάρεις κάτι στο χέρι (από πίτες μέχρι χυμούς). Η τιμή τους είναι μοναδική εξαίρεση στον κανόνα του ακριβού βιολογικού (είτε το πάρεις από την πλευρά του ότι τα πάντα εκεί μέσα είναι βιολογικά είτε το δεις από την γεύση που έχουν όταν τα τρως). Αν μπορούσαν να κάθονται και μέχρι λίγο μετά τις 11μμ ανοιχτά για να προλαβαίνεις να τσιμπήσεις και κάτι μετά από θέατρο ή σινεμά θα ήταν τέλεια!

(Resto, Ακαδημίας 84, 210-3810026)

Δεν υπάρχουν σχόλια: