10/5/07

Al Gore's Inconvenient Electricity Bill Truth

Μετά το Όσκαρ του An Inconvenient Truth για ντοκιμαντέρ και για το τραγούδι της λεσβίας που έχει και παιδάκια με την γυναίκα της (όπως φρόντισαν να μας ενημερώσουν την βραδιά της απονομής για να δείξουν τι προχωρημένη και μη πουριτανική είναι η Αμερικανική κοινωνία) το έχει δει όλη η υφήλιος. Και αυτοί που ξοδεύουν πολύ ρεύμα και όσοι δεν έχουν καν ρεύμα στη γειτονιά τους.

Το ντοκιμαντέρ είναι πράγματι καλό. Σωστά τεκμηριωμένο και δοσμένο ώστε να περάσει το μήνυμα σε όλους. Ευτυχώς δεν εμπλέκει την πολιτική (εκτός λίγων σημείων) και δεν κρατάει ώρες για να καταντήσει βαρετό. Το τι γίνεται στον πλανήτη το έχουμε διαβάσει όλοι. Πλέον έχω αποδείξεις γιατί σβήνω εντελώς την τηλεόραση και δεν την αφήνω στο standby ώστε να την λεω σε όποιον με φωνάζει τσιγκούνη. Το καλύτερο είναι ότι σε αντίθεση με πολλές άλλες ταινίες καταγγελίας ή ντοκιμαντέρ μετά το τέλος της όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι (και θα νιώσουμε ότι αντί να έχουμε γνώση μόνο, καταλήγουμε και σε δράση αλλά και συμβάλλουμε στο περιβάλλον). Για όσους δεν σκαμπάζουν από οικολογία είναι απαραίτητο να το δουν, οι υπόλοιποι απλώς θα επιβεβαιώσουν καλύτερα αυτά που ήδη διαβάζουμε και ακούμε εδώ και χρόνια.

Το γεγονός ότι ο ίδιος ο Γκορ ξοδεύει υπέρογκα ποσά ενέργειας για τον ίδιο, δεν μειώνει την πρόθεση για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση (πληροφοριακά για το εξοχικό των 20 δωματίων του ο Al Gore στο Nashville, TN ξοδεύει περίπου στις $30,000 το χρόνο σε ηλεκτρικό, νερό και λοιπές παροχές και γύρω στις 221,000 κιλοβατώρες ενώ ο μέσος όρος στις ΗΠΑ είναι 10,656 κιλοβατώρες το χρόνο! Ο ρόλος του οικολόγου δεν του πάει και τόσο!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: