2/5/07

Tο Κρασοπουλιό Του Ψυρρή

Δευτέρα μεσημέρι έπειτα από (δυστυχώς όχι) shopping therapy αλλά δουλειές στο κέντρο κοντά στα Notos Galleries οπότε φυσική κατάληξη στου Ψυρρή. Αν και έχουν ξεφυτρώσει περισσότερα εστιατόρια από όσα συνεργεία και φαναρτζίδικα υπήρχαν παλιά, οι ποιότητα δυστυχώς δεν είναι πάντα ανάλογη. Φωτεινή εξαίρεση το Κρασοπουλιό του Κόκορα, πίσω ακριβώς από την gelateria (και μην κάνετε πως δεν ξέρετε την gelateria γιατί σίγουρα σας έχουν τρέξει τα σάλια βλέποντας το πως έχουν στήσει τα παγωτά στη βιτρίνα!).

Γωνιακό ταβερνάκι, συμπαθητικός χώρος και εξαιρετικές γεύσεις. Αν πάτε πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε την ψητή φέτα με σουσάμι και μέλι (όπου η φέτα είναι πάνω σε αραβική πίτα παπαριασμένη στο μέλι!), σουφλέ τυριών με ζαμπόν, εποχικές σαλάτες, τα μοσχαρίσια φιλετάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια (επίσης σερβιρισμένα σε αραβική πίτα), αγροτική μακαρονάδα (με μπαβέτες και πιπεριά, ελιά, ντομάτα, κρεμμύδι, φέτα) όπως και τα ριγκατόνι με λιαστή & φρέσκια ντομάτα, μανιτάρια, κανέλλα και αρκετό γλύκισμα στον ουρανίσκο. Ο λογαριασμός σπάνια θα ξεπεράσει τα €20 ευρώ το άτομο (για ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως και γλυκό), η ποιότητα από τις καλύτερες που μπορεί βρει κανείς στην περιοχή, σέρβις αντίστοιχο της ποιότητας και μάλιστα άνοιξαν και δίπλα ακριβώς ζαχαροπλαστείο οπότε έχετε έναν υπερπλήρη κατάλογο γλυκών να διαλέξετε (αν και τα γλυκά δεν είναι αντίστοιχα του φαγητού).

Για να κλείσετε τη βόλτα σας πρέπει να αντέξετε να περπατήσετε μέχρι τα Σερμπέτια του Ψυρρή (απέναντι από το εξίσου καλό μαγειρείο το Σχολείο), Αριστοφάνους 5 αν θυμάμαι καλά! Πολύ απλά τα καλύτερα σιροπιαστά. Δεν σου γεμίζει το μάτι απέξω (θυμίζει παλιό κλασσικό συνοικιακό καφενείο) και τα γλυκά δεν τα προσέχεις δεν μπεις μέσα. Τα βλέπεις και δακρύζεις: σιροπιαστή σφολιάτα με πικρή σοκολάτα, μαστίχα, σοκολάτα γάλακτος, κρέμα λεμόνι, κρέμα απλή και κανέλλα, καζαν ντιπί, μπακλαβάς, και καμιά 10αρια άλλα που δεν θυμάμαι γιατί λιποθύμησα μόλις δοκίμασα το καζαν ντιπί. Ζητείστε το με σιρόπι σοκολάτας και κανέλλα - ΟΡΓΑΣΜΟΣ (όχι δεν είμαι σεξομανής, απλά η γυναίκα μου είναι 9 μηνών έγκυος :-D)!

(Καραϊσκάκη & Αισώπου 4, Ψυρρή, 2103211051)

Δεν υπάρχουν σχόλια: