7/5/07

Γευστικές δοκιμές ανά την πόλη

20/06/2007:

Καλοκαιράκι μεν, παγωτό δε! Έχουμε και λέμε με λίγα και περιεκτικά λόγια: η Kayak αντεπιτίθεται με 2 γεύσεις όνειρο: sorbet σοκολάτας και Mojito (το 1ο το βρίσκεται και στα MEGA AB Βασιλόπουλος το 2ο μόνο σε καταστήματα που σερβίρουν Kayak). Δοκιμάστε επίσης κρέμα και σοκολάτα από το Βάρσο της Κηφισιάς (ειδικά η κρέμα όλα τα λεφτά, προσοχή όμως γιατί μυρίζει γάλα, οπότε σε αρκετούς ίσως να μην αρέσει)

7/5/2007:

Παγωτό Kayak Τσουρέκι & Belgian Chocolate (2 ξεχωριστές γεύσεις). Τα Kayak έχουν κάνει θραύση τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Ελληνικής κατασκευής και πραγματικά φρέσκα παγωτά (φαίνεται από το κρυστάλλωμα που κάνουν όταν τα βάζεις κατάψυξη όπως και από το ότι δεν έχουν ίχνος βουτυρίλας στον ουρανίσκο αφού τα φας (όπως πχ τα Haagen Dazs, για τα παγωτά ΕΒΓΑ, ΔΕΛΤΑ, Algida κτλ δεν αναφέρομαι καν μιας πολλά σκαλιά κάτω). Το καλύτερο μάλλον έτοιμο που μπορείτε να δοκιμάσετε. Πριν από λίγο καιρό τα έβρισκες μόνο σε συγκεκριμένα εστιατόρια/καφέ (πχ Φίλιον στο Κολωνάκι). Πλέον εδώ και κάποιους μήνες τα βρίσκεις και στα ΑΒ Βασιλόπουλος (όχι όλες τις γεύσεις, αλλά Κανέλλα, Βανίλια, Τσουρέκι, Βελγική Σοκολάτα θα τα βρεις σίγουρα). Το τσουρέκι είναι πρακτικά βανίλια και κομμάτια τσουρεκιού. Πολύ καλή βανίλια, το τσουρέκι παίζει αν θα πέσετε πάνω σε κύπελλο μα αρκετό τσουρέκι ή με σχεδόν καθόλου. Η βελγική σοκολάτα έχει και κομματάκια σοκολάτας μέσα, αλλά σου αφήνει την αίσθηση πληρότητας από σοκολάτα όταν την τρως (παχιά και χορταστική - ιδιαίτερα μετά από ένα ολόκληρο κύπελλο σε λίγα λεπτά μόλις :-) ). Η γεύση που σε αφήνει άναυδο είναι το Κάστανο-Armagnac (το έφαγα τα Χριστούγεννα στο Φίλιον) και είναι όντως όσο απίστευτο το έχεις φανταστεί διαβάζοντας τις διαφημίσεις. Και το Σύκο παλιότερα στη Μπόμπενας εξίσου θεσπέσιο. Η μόνη μου απορία είναι αν το κατάστημα Kayak στην παραλιακή στρίβοντας για Σαρωνίδα, δίπλα από το ξενοδοχείο & το super-market METRO είναι όντως "επίσημο" ή μαϊμού ?

2/5/2007:

Μπισκοτάκια μαστίχας από το μαγαζί Το Μπισκότο στο Χαλάνδρι της κας Παπαχαραλάμπους (ναι είναι η αδελφή της ηθοποιού, που σίγουρα τα καταφέρνει αρκετά καλύτερα στα μπισκότα από ότι η αδελφή της στην ηθοποιία!). Από τα καλύτερα και φρεσκότερα μπισκότα μαστίχας. Είτε σκέτα είτε με γάλα είτε με πορτοκαλάδα (ή και με δημητριακά μαζί ακόμα) έχουν απίστευτη γεύση (πολύ έντονο άρωμα μαστίχας χωρίς να σου αφήνει την αίσθηση του ψεύτικου στον ουρανίσκο αφού τα φάτε). Η δοκιμή στο σπίτι μας έδειξε ότι αρέσουν πολύ μιας και όποτε έχουμε φίλους και τα βγάλουμε τρώμε όλο το σακουλάκι των 300γρ σε λιγότερο από 10 λεπτά! Θα τα βρείτε και σε αλυσίδες με προϊόντα μαστίχας.

Σοκολάτα NewTree στα ΑΒ Βασιλόπουλος. Καινούρια ανακάλυψη και ο ΑΒ έχει την αποκλειστική εισαγωγή. Βγαίνει με 73% περιεκτικότητα σε κακάο και παραλλαγή με πιπερόριζα (ginger). Αρκετά σκαλιά επάνω από την αντίστοιχη υγείας του Παυλίδη και κοντράρει στα ίσια για να μην πω καλύτερη από την αντίστοιχη του Green & Blacks (στο Θανόπουλο και delicatessen). Την τρως και γεμίζει bitter το στόμα σου. ΣοΚόλαση που λέει και η διαφήμιση!

Τσουρέκι από το Sweet Corner (Βρυούλων 5, Ν. Σμύρνη - 9354147). Μέχρι στιγμής το top 5 περιλαμβάνει Τούλα & Lido στο Παγκράτι, Τερκενλή (Θεσ/νίκη & αεροδρόμιο) και Τσέγκο στη Πεντέλη. Του Sweet Corner μάλλον χτυπάει No1 - No2! Πιο έντονο άρωμα και γεύση μαστίχας/μαχλέπι από Lido & Τερκενλή, γεμίζει το στόμα με τσουρεκίλα όσο του Τσέγκου δεν σου αφήνει όμως την ίδια βουτυράδα μετά την κατανάλωση (σε μερικούς ίσως και να μην είναι θετικό αυτό βέβαια). Συνδυασμός και λίγο κακάο Vanhouten (που μας έφτιαχνε και η γιαγιά μας με νερό), γάλα 100% λιπαρά, μια κουταλιά Corn flour και μέλι (κατά προτίμηση Κυθήρων) και δεν θα θέλετε να φύγετε από το τραπέζι της κουζίνας για δουλειά το πρωι (αυτό δεν το θέλει κανείς μας βέβαια έτσι κι αλλιώς!)

1 σχόλιο:

μαρία είπε...

...θα πρέπει να σημειώσω ότι ένα απο τα καλλίτερα τσουρέκια που έχω φάει είναι στο Εμπορικό κέντρο Χολαργού, Περικλέους 56, στο μαγαζί SEKER, που ειδικεύεται στα πολίτικα & ιορδανικά συροπιαστά γλυκά εισαγωγής. Έμαθα ότι εντός των ημερών αρχίζει η συνεργασία του και με το KAYAK, όχι μόνο σε όλα τα είδη παγωτού αλλά & στα ονειρεμένα του γλυκά (σουφλέ, μηλόπιτα, cheese cake, τιραμισού...)ονειρεμένες γεύσεις!!!