10/5/07

All Sean's Men

Πριν από 2 μέρες κατέβηκε το All the King's Men (για τους πολιτικά ορθούς μπορούν να διαβάσουν ενοικίαση από DVD club). Πριν βγει η ταινία υπήρξε το σχετικό hype για το καστ που ομολογουμένως είναι πολύ καλό και με δυνατά ονόματα: Sean Penn, Jude Law, Antony Hopkins, Kate Winslet, Mark Ruffalo, Patricia Clarkson, James Gandolfini. Τελικά στη χώρα μας δεν παίχτηκε καν στις αίθουσες και βγήκε με τη μια σε DVD.

Η υπόθεση βασίζεται σε βιβλίο και περιγράφει πως ένας υποψήφιος που προοριζόταν να μειώσει ψήφους για τον αντίπαλο του κυρίαρχου δημάρχου της Lousiana του '50 καταλήγει να πάρει την καρέκλα του κυβερνήτη της Lousiana με την υποστήριξη του λαού και να τα βάλει με το κατεστημένο (από τότε ήταν αγαπημένο κατεστημένο οι πετρελαιοβιομηχανίες πάντως).

Σαν υπόθεση περιμένεις μια πολιτική ταινία και σε ένα μεγάλο μέρος της είναι. Παράλληλα έχουμε και ένα ρομάντζο (με καμιά 10αρια παραστρατήματα του κυβερνήτη επίσης). Βλέποντας την φουλ 2ώρη υπόθεση καταλήγεις στο ότι το καστ είναι όντως δυνατό, ο Sean Penn είναι θεός, η υπόθεση έχει και ένα ψιλοτουϊστ στο τέλος αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν σε κερδίζει. Δεν λες ότι έχασες 2 ώρες, αλλά η εξέλιξη της ιστορίας δεν έχει τον ρυθμό που θα έπρεπε για να σε κρατήσει. Πιο πολύ είναι σε υποτονικό κλίμα και απλώς παρακολουθείς χωρίς όμως να μπαίνεις μέσα στην ιστορία. Κρίμα γιατί με τέτοια ονόματα άλλοι θα είχαν κάνει θαύματα, οι εδώ σκηνοθέτης και σεναριογράφος όμως δεν τα πήγαν και τόσο καλά. Για DVD καλό είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: