2/5/07

Απλά ξεχωριστό

Πρωτομαγιά και καταλήγουμε μεσημέρι να τρώμε στο Απλά Αριστερά Δεξιά με φιλικό ζευγάρι. Ο χώρος είναι πολύ καλός για την κατηγορία μοντέρνα ταβέρνα (περιβάλλον ταβέρνας - το design μοντέρνο και ξεχωριστό) και η κουζίνα του Καραμολέγκου πολύ καλή, αντάξια σίγουρα του ονόματός της.

Το μαγαζί δεν είναι μεγάλο οπότε καλό είναι να έχετε κράτηση αλλιώς δεν θα βρείτε εύκολα (ειδικά Παρασκευοσάββατα). Ο κατάλογος λιτός και έρχεται μαζί με τα πιάτα ημέρας. Το προσωπικό πρόθυμο να σου εξηγήσει το κάθε πιάτο (ευτυχώς δεν κουνάνε απλώς το κεφάλι πάνω κάτω λέγοντας "το μενταγιόν κροκοδείλου με βρύα Μαδαγασκάρης και μέλι από τα Ιμαλάια είναι αυτό ακριβώς που γράφει ο κατάλογος!"). Για αρχή ξεκινήσαμε με σαλάτα λαχανικών και κατσικίσιο τυρί (υπέροχο το λάδι που χρησιμοποιεί καθώς και το κατσικίσιο τυρί). Για ορεκτικά πήραμε κροκέτες λιαστής ντομάτας με πέστο φέτας (εξαιρετικό με μόνη παραφωνία ότι και λιγότερο αλμυρό να ήταν δεν θα έβλαπτε) και ψητό χαλούμι σχάρας με σως (δεν θυμάμαι τη σως, ήταν όμως πολύ καλή και το χαλούμι έλιωνε σαν λουκούμι στο στόμα και όχι σαν σόλα παπουτσιού). Το κουβέρ ήταν πέστο φουντουκιού με μικρούτσικα τηγανιτά γαριδάκια (εξαίσιο και αυτό, εξαφανίστηκε σε χρόνο dt).

Οι μερίδες μέχρι στιγμής έβγαιναν στο minimum δυνατόν για 4 άτομα. Τα κυρίως είχαν μια σπαγγέτι με γαριδοουρές και καραβιδοουρές με σαφράν και ούζο (νομίζω το μόνο πιάτο που δεν είχε κάτι ξεχωριστό, δεν το έλεγες άσχημο αλλά δεν ήταν σίγουρα στο ίδιο ύψος με ότι άλλο δοκιμάσαμε εκείνη την ημέρα), μοσχαρίσια μπριζόλα με ψητές πατάτες κομμένες με σάλτσα μπαλσάμικο και σταφίδα (καταπληκτική η σως, σωστά ψημένη η μπριζόλα σύμφωνα με αυτούς που την έφαγαν, αν και στο μάτι φαίνεται τεράστια σε έκταση, τα μερικά χιλιοστά πάχους και το αρκετό λίπος που μένει στο τέλος επιβεβαιώνουν την οφθαλμαπάτη!). Το 3ο πιάτο ήταν φιλετίνια με γλυκιά σως από κουμ κουάτ (όσο γλυκιά έπρεπε για να μην ξενίζει τους μη συνηθισμένους και νόστιμα χωρίς λίπος τα φιλετάκια). Οι μερίδες ακροβατούν μεταξύ του "χορταίνω όσο πρέπει για την υγεία μου" και του "πάμε για σουβλάκια μετά το γλυκό" (χορτάσαμε, δεν σκάσαμε, οπότε είναι στο σωστό μέγεθος έστω κι αν δεν χόρτασε το μάτι μας).

Αν και εμένα το πιάτο μου δεν μου άρεσε γιατί των άλλων φαινόταν σαφώς καλύτερο γευστικά, σίγουρα η μέχρι τώρα εντύπωση είναι παραπάνω από θετική. Το γλυκό απλώς επιβεβαίωσε την μέχρι τώρα γεύση. Μπάλες με γέμιση πικρής σοκολάτας και mango sorbet (τις σπας, βλέπεις να χύνεται η σοκολάτα και κοντεύεις να ολοκληρώσεις κι εσύ ... το γεύμα σου).

Πάμε για τα αρνητικά τώρα (σιγά μη δεν έθαβα). Το σέρβις είναι φιλικό μεν λίγο αργό δε (το μαγαζί ήταν γεμάτο όταν πήγαμε, μέχρι την ώρα του γλυκού είχαν μένει 5 τραπέζια γεμάτα, μας πήρε γύρω στο 15λεπτο να παραγγείλουμε το γλυκό). Το budget που έχουν βάλει για να κερνάνε με τον λογαριασμό μάλλον παραείναι υψηλό. Πληρώσαμε 160 ευρώ μαζί με πουρμπουάρ τα 4 άτομα αλλά δεν έφεραν ούτε μοσχάτο ούτε την πιατέλα με τα - μάλλον - αμυγδαλωτά που είδαμε σε όλα τα διπλανά τραπέζια των 6+ ατόμων (εμείς δηλαδή κατουρήσαμε στο πηγάδι ή στα 160 ευρώ δεν βγαίνεις οικονομικά να κεράσεις μερικά γλυκάκια και 4 σφηνάκια μοσχάτο ?). Το χειρότερο είναι όταν πληρώσαμε, χωρίς να διευκρινίσουμε ότι είμαστε εντάξει με τον λογαριασμό, δεν μπήκαν καν στον κόπο να φέρουν ρέστα (λες και προεξοφλούν αυτοί αντί για εμάς το ποσό του tip - φάουλ μεγάλο!).

Final judgement: Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη (και 2 και 3), οι γεύσεις είναι ξεχωριστές και θα δοκιμάσει κανείς ωραίο φαγητό σε πολύ καλό χώρο. Αν και το προσωπικό ήταν λίγο πιο εκπαιδευμένο θα έδενε τέλεια η όλη εξόρμηση.

PS: Αν πάτε χειμώνα βράδυ με στρωμένο χιόνι έξω είναι ονειρικά (απλώς πείτε τους να μην σας χρεώσουν και το χιόνι :-) ).

(Χαριλάου Τρικούπη 135 & Εκάλης, Ν. Ερυθραία, 2106203102)

Δεν υπάρχουν σχόλια: