15/5/07

Εσύ ό,τι φας

Κυριακή μεσημέρι, καμιά 35αριά βαθμούς έξω και λόγω εγκυμοσύνης η παραλία δεν παίζει (η εγκυμοσύνη είναι η πρόφαση, την κίνηση με το αμάξι δεν αντέχουμε και το σκούτερ με 9 μηνών έγκυο επάνω δεν τραβάει αρκετά). Που θα φάμε για μεσημέρι ? Εσύ ό,τι πεις, λέει η γυναίκα μου, "Πάλι εγώ αποφασίζω?" απαντώ εκνευρισμένος, αλλά εννοούσε το εστιατόριο στο Χαλάνδρι, πίσω ακριβώς από την Pizza Hut επί της Παπανικολή. Από τα πιο τίμια μεζεδοπωλεία που μπορει να βρει κανείς. Δεν είναι η πρώτη φορά που πάμε, το έχουμε ήδη επισκεφθεί αρκετές φορές το χειμώνα και είπαμε να δοκιμάσουμε και την αυλή του για καλοκαίρι.

Κλείσαμε τραπέζι αλλά δεν ξέραμε ποια είναι τα "φιλέτα" για να μην τρως τον ήλιο. Σε όλα τα τραπέζια υπάρχει ομπρέλα, οπότε κατακούτελα δεν θα σε βαρέσουν οι 35 βαθμοί αλλά είναι κάνα δύο σημεία όπου έχει σκιά όλη την ημέρα άρα και πιο δροσερά. Ο χώρος είναι μια ανακαινισμένη κλασσική μονοκατοικία, με επέκταση για το χειμώνα (που δυστυχώς δεν είναι στο ίδιο μοτίβο με τον κυρίως χώρο) και μεγάλη κατάφυτη αυλή για το καλοκαίρι.

Η κουζίνα του δεν έχει κάποιο χαρακτήρα αλλά περιέχει ποικιλίες από νησιώτικη, ηπειρώτικη & πολίτικη. Αν και ο κατάλογος είναι μακρύς (και δύσκολο να έχεις όλα τα πιάτα συνεχώς) είναι μερικά που έχουμε ξεχωρίσει και τα παίρνουμε σχεδόν κάθε φορά (χωρίς να σημαίνει ότι τα άλλα που δεν έχουμε δοκιμάσει είναι υποδεέστερα). Μιας και αυτή τη φορά ήμασταν 6 άτομα, πολλά τα πήραμε από 2 φορές. Καταλήξαμε στα εξής: ριζότο πολίτικο, μαστέλο Χίου στη σχάρα, σαλάτα Πατμου (βραστά λαχανικά βασικά), σαλάτα Κυθήρων (παραλλαγή ντάκου με μπαλσάμικο & κάπαρη), σουπιές με σπανάκι, μελιτζάνες φούρνου με τυρί, σάλτσα ντομάτα, μανιτάρια φούρνου, παϊδάκια κοτόπουλου με θυμάρι & ηπειρώτικο φούρνου.

Όλα ήταν σε πολύ καλό επίπεδο (οι σουπιές ίσως δεν ήταν τόσο καλές όσο τα υπόλοιπα) , το σέρβις ήταν άψογο και γρήγορο και οι μερίδες χορταστικές. Κανένα πιάτο δεν κολυμπούσε στο λάδι και οι σαλάτες είχαν όσο ελαιόλαδο έπρεπε, χωρίς τσιγκουνιές. Όπως ακριβώς αφήσαμε το εστιατόριο το χειμώνα το βρήκαμε και το καλοκαίρι, που σημαίνει ότι υπάρχει διάρκεια και όχι απλώς αναλαμπές καλής στιγμής. Για έξι άτομα χορτάτα, με κρασί και μπύρες ο λογαριασμός μαζί με το τιπ ανέβηκε στα €90 σύνολο, ποσό πολύ φθηνό για την περιοχή και την ποιότητα φαγητού/σέρβις.

Δεν δοκιμάσαμε γλυκά μιας και είχαμε σκάσει και για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχαμε δοκιμάσει το χειμώνα. Αρκέστηκα στα γλυκά που είχαμε σπίτι (για χώνεψη...).

(Εσύ ό,τι πεις, Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106851227, 2106847640)

Δεν υπάρχουν σχόλια: