24/5/07

Προτάσεις εβδομάδας - Αρχείο

Προτάσεις εβδομάδας 14-20/6

Κινηματογράφος:
Dead Man's Shoes, για όσους γούσταραν το Brick κατά πάσα πιθανότητα θα τους αρέσει και αυτό (κάτι μεταξύ Get Carter και I'll sleep when I am dead με τον Clive Owen). Παίζει και το Σκουρομπλεσχεδονμαυρο για τους πιο συναισθηματικούς κουλτουριάρηδες. Φυσικά, δεν θα χάσω ευκαιρία να θάψω το FantasticFour 2 που στο μέλλον θα γίνει FantasticFive,Six κοκ ώστε το 2010 το Holywood να μας δείξει το Fantastic20 meets Ocean's 19. Άμα πάντως το έκαναν FantasticFour με ερωτικό τετράγωνο την Jessica Alba σε μια γωνία θα είχε μάλλον πιο πολύ ενδιαφέρον!

Θέατρο:
Τέρμα τα χειμερινά θέατρα μιας και αρχίζουν παραστάσεις στο Ηρώδειο (Τρίτη 19/6), το Homeland της Λόρι Άντερσον (πρωτοπόρος μουσικός και γενικότερα καλλιτέχνης) ακούγεται μια καλή ιδέα όπου και πατάτα να βγει δεν θα κλάψετε τα λεφτά σας (εισιτήρια από 20 ευρώ).

TV:
Για να μην ξεχνιόμαστε, απόψε η Θεματική βραδιά (ΕΤ1 @ 9:10μμ) είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία με φιλοξενούμενους και αντίστοιχα ντοκιμαντέρ που δείχνουν κυρίως πως όταν υπάρχει θέληση τίποτα δεν είναι εμπόδιο. Enron (ET1 16/6 @ 12πμ) ντοκιμαντέρ σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο των ΗΠΑ πριν από μερικά χρόνια (προτείνεται για λογιστές και μεγαλοστελέχη!). Ως σύνηθες τα αξιοπρεπή θεάματα τα βάζουν μετά τις 12, οπότε θα περιοριστώ σε Matrix (ALPHA 17/6 @ 10μμ) γιατί έφερε επανάσταση στην επιστημονική φαντασία αλλά και στην σκηνοθεσία (όπως πάντα βέβαια τα επόμενα 2 δεν πλησίαζαν καν το 1ο).

Μουσική:
Νομίζω ότι μετά το πρόγραμμα συναυλιών υπάρχει αρκετό φαϊ για όλο το καλοκαίρι! Αυτή την εβδομάδα οι Placebo είναι must. Κι αν είστε και κάτω των 20 ή κοντά στα 40 και κυκλοφορείτε ακόμη με κάπρι παντελόνια και σανδάλια κάντε μια βόλτα και από Ejekt festival

Εστιατόρια:
Μετά από την εξάπλωση Friday's και Applebee's μαζική αποδοχή φαίνεται να βρίσκει και το Kitchen Bar που άνοιξε και στο Χαλάνδρι. Ή στραβός είν' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Δέχομαι ότι σίγουρα το target group για τέτοια εστιατόρια είναι μεγάλο αλλά δεν υπάρχει κανείς που να ανοίξει αλυσίδα με στόχο την ποιότητα και όχι το εύκολο κέρδος ? Πρόταση για νέο εστιατόριο δεν έχω, έχω όμως πρόταση για υπέροχο δείπνο με θέα Ακρόπολη και σούπερ κουζίνα, που αλλού: Πιλ Πουλ και Βαρούλκο, επιβάλλεται σίγουρα ένα πέρασμα μέσα στο καλοκαίρι μιας και οι υπέροχες γεύσεις τους συνδυάζονται άψογα με την μοναδική θέα!

Προτάσεις εβδομάδας 7-13/6

Μιας και οι προτάσεις πιάνουν χώρο, στο scrolling text της διπλανής στήλης θα βάζω νέα, tips ή σκέψεις της ημέρας και οι προτάσεις θα μένουν σαν κανονικό μήνυμα στην κεντρική στήλη, νομίζω βολεύει καλύτερα έτσι.

Κινηματογράφος:
Στις Κάνες από όσο διαβάζω το κλίμα ήταν ίδιο με προηγούμενες χρονιές (έχουμε Αμερικάνικα blockbuster για κράχτη, μοιράζουμε τα βραβεία σε όλους - τα καλά σε Ευρώπη και τα 2α σε Αμερική - για να μην έχει κανείς παράπονο). Κουστουρίτσα και Ταραντίνο επαναλαμβάνονται (κρίμα για το Death Proof) και η Ρουμανία αποτελεί πλέον ότι και το Μεξικό για το Holywood (λέμε τώρα!). Ταινίες που φαίνεται να είναι καλές είναι το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "4 Μήνες, 3 Μέρες και 2 Ώρες" του Κριστιάν Μουνγκίου (ελπίζω ο τίτλος να μην αναφέρεται στη διάρκεια της ταινίας!), "Η 'Ακρη του Παραδείσου" του Φατίχ Ακίν και η κατά πολλούς καλύτερη των Κοέν "No Country for Old Men" .

Στα δικά μας τώρα: Ocean's 13 - μακριά, ακολουθεί και το Ocean's 14 με ψηφιακό Μάρλον Μπράντο στη θέση διαχειριστή πλωτού καζίνο! Έλεος, ο Σοντερμπεργκ έχει τρομερά σκαμπανεβάσματα, κάνει μια καλή ταινία, πέντε άσχετες και πάλι από την αρχή! Την άλλη εβδομάδα έρχεται και το Fantastic Four 2 (ήδη το 1 ήταν πατάτα, σκέψου στο 2 τι γίνεται, εκτός κι δείχνει την Jessica Alba γυμνή, οπότε αλλάζει το θέμα!). Αναμείνατε για το Dead Man's Shoes, ιστορία εκδίκησης αλλά όχι όπως την έχετε συνηθίσει (αντίστοιχο του Brick σαν φιλμ νουάρ ακούγεται).

Θέατρο:
Η σχέση σας προωθείται, στο θέατρο Μέλι (210-8223160), το είδαν θεατρόφιλοι και το προτείνουν (δεν είναι και η παράσταση της χρονιάς αλλά δεν κλαις και τα λεφτά σου).
In the blink of the eye sas ta pairnο, έπρεπε να λέγεται τελικά η παράσταση του Ρόμπερτ Ουϊλσον στο Παλλάς (κακώς το πρότεινα πριν ακούσω γνώμες!). Εκτός από το μουσικό κομμάτι, τα υπόλοιπα δεν έλεγαν τίποτα, χαρακτηριστικές οι φάτσες που έκλαιγαν τα λεφτά τους κατά την έξοδο. Την έχουν δει μια χαρά "φέρνω ξένες παραγωγές, χτυπάω αλύπητα όσους βρίσκω και τα τσεπώνω άνετα". Κάποια στιγμή κάτι από όλα θα είναι και καλό δεν μπορεί. Αποφεύγετε τις πρεμιέρες τουλάχιστον! Φυσικά δεν πρέπει να χάσετε και το Φεστιβάλ Αθηνών. Σίγουρα όλο και κάποια παράσταση θα σας συγκινήσει οπότε πάρτε το πρόγραμμα και ξεκινήστε να κλείνετε εισιτήρια από τώρα! Πχ σύντομα έχουμε αφιέρωμα Αλεξίου και Πορτοκάλογλου στον Λοϊζο, θα πουλήσει τρελά!

TV:
Από Ντοκιμαντέρ είχε την Τρίτη στην ΕΤ1 περί της τραγωδίας της Union Carbide/dow Chemical σε πόλη της Ινδίας, όπου άνθρωποι μολυνθηκαν από τοξικά και καρκινογενή αέρια το '84 και ακόμη ψάχνονται (με αναφορά σε παρόμοιο περιστατικά). Απόψε στη Θεματική βραδιά έχει θέμα "Ταλέντο: Γεννιέσαι ή γίνεσαι;". Τρίτη 7/6 στη ΝΕΤ @ 10μμ ξεκινάει ο Εξάντας με νέο κύκλο και θέμα-συνέχεια της συνέντευξης του πρωθυπουργού του Πακιστάν στον Αυγερόπουλο: "Ταλιμπάν 2 η αναγέννηση".

Μιας και οι περισσότερες ταινίες που βάζω εδώ είναι μέσα στα άγρια χαράματα θα προσπαθήσω να βρίσκω καλές σε νορμάλ ώρες (βασικά βαριέμαι να γράφω, οπότε έτσι θα βάζω 1-2 ταινίες και θα τελειώνω :-) ). Τρωάδες, (ΒΟΥΛΗ 7/6 @ 10:10μμ), Κακογιάννης σκηνοθετεί Κάθριν Χεμπορν και Βανέσα Ρεντγκρεϊβ, νομίζω δεν χρειάζεται άλλες συστάσεις (το κανάλι θα έχει αφιέρωμα στον σκηνοθέτη και κάθε μέρα υπάρχει από ταινία του), Κ-PAX (MEGA 9/6 @ 11:30μμ), πέρασε στα ψιλά γράμματα όταν είχε παιχτεί εδώ, σου αφήνει αίσθημα χαράς στο τέλος της, πράγμα που σπανίζει τελευταία με απολαυστικούς Κέβιν Σπεϊσι και Τζεφ Μπρίτζες (έχουμε να δούμε καλές ερμηνείες τους από τότε σχεδόν!), Πειρατές της Καραϊβικής 1 (ΝΕΤ 13/6 @ 22:00), το 1ο και καλύτερο με διαφορά κομμάτι της Χλογίας που αξίζει να δείτε. Παίζει και η ταινιάρα του Τζον Μπούρμαν Excalibur (STAR 10/6 @ 02:45πμ) αλλά φυσικά τέτοια ώρα που είναι πάρτε την σε DVD (εκπληκτική μεταφορά της αναζήτησης του εαυτού μας με απίστευτη σκηνοθεσία και ερμηνείες).

Μουσική:
Alice Cooper, Scorpions, Joe Cocker, George Michael, Underworld, Beastie Boys θα δούμε μέσα στο καλοκαίρι. Οι μόνοι που λείπουν είναι ο Michael Jackson και οι New Kids on the Block από τα παιδικά μας χρόνια! Δεν λεω, μια χαρά καλλιτέχνες είναι όλοι τους αλλά αναρωτιέμαι ποιους άλλους θα ξεθάψουν για να περάσουν άλλη μια βόλτα από Ellada. Ευτυχώς το καλοκαίρι με καλές συναυλίες είναι εδώ, αναμένουμε Kalexiko, Cesaria Evora, Placebo, Evanescence, Pink, Norah Jones και αρκετούς άλλους. Απορώ γιατί το χειμώνα να στριμωχτεί κανείς σε κλειστό χώρο, να φάει την τσιγαρίλα και την ταλαιπωρία και να δώσει και €60 για την Evora, ενώ μπορεί να την απολαύσει στην μισή περίπου τιμή στο Θέατρο Πέτρας λίγους μήνες αργότερα ?!

Σειρές:
Το Sopranos κατέβηκε και είδα 4 επεισόδια. Δεν πέταξα και τη σκούφια μου, αλλά θα κάνω υπομονή για να δω όλο τον 1ο κύκλο. Κορυφαία φιγούρα πάντως είναι η μάνα του Tony Soprano! Την πέτυχαν απίστευτα σε φάτσα και παίζει το ρόλο της άψογα.

Εστιατόρια:
Monday Movies Dinner! Τρομερή η ιδέα του Frame να συνδυάσει καλοκαιρινό σινεμά στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι μαζί με φαγητό (σύνολο για ταινία και το μενού που παίρνουν ιδέες από την ταινία είναι €27 το άτομο). Θα γίνεται κάθε Δευτέρα, την ταινία θα προλογίζουν κριτικοί κιν/φου και κατά την διάρκεια του φαγητού θα υπάρχουν γευσιγνώστες για συζήτηση! Αν σκεφτεί κανείς ότι το μενού το επιμελούνται οι Μποτρίνι και Μηλιός, σαν κριτικοί ταινιών θα παρελάσουν όλοι οι Έλληνες γνωστοί κριτικοί και στη διάρκεια του φαγητού θα περάσουν μεταξύ άλλων η Καλυβωκά και ο Επίκουρος, τότε τα €27 είναι τρομερά χαμηλή τιμή! Αξιόλογη προσπάθεια! Είναι σίγουρο ότι και μετά από το επιθετικό marketing σίγουρα θα πιάσει.

Προτάσεις εβδομάδας 31/5-6/6

Κινηματογράφος:
Το καλοκαίρι έρχεται οι καλές ταινίες φεύγουν. Αν και σίγουρα υπάρχουν αρκετά καλές πρεμιέρες μέσα στο καλοκαίρι, δεν έχουμε κάθε εβδομάδα κάτι που αξίζει προσοχής. Σε όσους αρέσει το πόκερ, το Lucky You μάλλον αποτελεί μια μέτρια αλλά μοναδικά επιλογή. Αν δεν έρθει το Zodiac του Φίντσερ δεν κάνουμε δουλειά!

Θέατρο:
In the blink of the eye, σημερινή τελευταία παράσταση του Ρόμπερτ Ουϊλσον στο Παλλάς γύρω από την φιλοσοφία των δερβίσηδων, καλό ακούγεται!

TV:
Όλες οι καλές ταινίες που παίζονται είναι μετά τα μεσάνυχτα και μετά αναρωτιέται κανείς γιατί το επίπεδο είναι εκεί που είναι!
Στρατιώτες της Σαλαμίνας δεν έχει να κάνει με την δικιά μας ναυμαχία αλλά με τον Ισπανικό εμφύλιο. Σαφώς καλύτερο του περσινού Λαβύρινθου του Πάνα! (ΕΤ1 31/5/ @ 12πμ), Τα φτερά του έρωτα, τα ξανάπαμε, αλλά αυτή τη φορά σε πιο ανθρώπινη ώρα (ΕΤ1 3/6 @ 8:30μμ),
Goonies, για να θυμηθούν οι 30άρηδες τα νιάτα τους! (STAR 5/6 @ 3:00πμ),
Θέλμα & Λουϊζ από τις καλές ταινίες του Ρίντλευ Σκοτ, με τον Μπραντ Πιτ στο ξεκίνημά του (ALPHA 5/6 @ 12:45πμ) , 21 Γραμμάρια η ταινία που έβαλε τον Ιναρίτου στο χάρτη, για να κόβετε πολλές φλέβες! (ΝΕΤ 6/6 @ 12:15πμ)

Μουσική:
Αν και δεν είναι τελευταίο νέο το πιο πρόσφατο άλμπουμ των Pink Martini, Hey Eugene είναι όπως μας έχουν συνηθίσει απολαυστικό. Τελευταία φορά τους είχα δει στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη στο Βύρωνα και ήταν καταπληκτικοί (ενώ για την τελευταία τους εμφάνιση δεν άκουσα τα καλύτερα, κυρίως για τις τιμές εισόδου).

Σειρές:
Τα τελευταία επεισόδια από Heroes & Lost ήταν πολύ καλά (το άτιμο το Lost πάνω που λες ότι κάνει κοιλιά και θα το κόψω, βάζει τέτοιες ανατροπές στο τελευταίο επεισόδιο κύκλου που είναι αδύνατον να μην συνεχίσεις!). Αν και άργησα αρκετά χρόνια, κατεβάζω Sopranos (ένα torrent, 27GB, 6 seasons!).

Εστιατόρια:
Μεσημέρι, περπατάτε στου Ψυρρή και θέλετε κάτι σε μαγειρευτό ή ψητό της ώρας ? Το Σχολείο (το άτιμο δεν έχει πουθενά καταχώρηση, αλλά θα το βρείτε στην αρχή της Αριστοφάνους, απέναντι από τα Σερμπέτια). Νόστιμη κουζίνα, χαμηλές τιμές και σχεδόν αποκλειστικά πιάτα ημέρας.

Προτάσεις εβδομάδας 24-30/5

Κινηματογράφος:
Τους Πειρατές της Καραϊβικής θα το δω σε DVD (βασικά τώρα που γέννησε η γυναίκα μου όλα σε DVD θα τα βλέπω). Αν μπορούσα να πάω σινεμά θα επέλεγα το US vs John Lennon, σύμφωνα με κριτικές λιγότερες λαϊκίστικο από αντίστοιχα του Michael Moore (που σύντομα βγάζει ντοκιμαντέρ με θέμα την υγεία – που να δει ο άνθρωπος το δικό μας ΙΚΑ!) και καλό είναι να βλέπουμε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται (λογοκρισία του τότε και του σήμερα, Βιετνάμ-Ιράκ, κτλ)

Θέατρο:
Καλή η Φανί και ο Ζεράρ που έρχονται, αλλά και τα €130 για εξώστη είναι τσουχτερά (θα μου πεις εδώ €20 ζητάει ο Σεφερλής!). Δοκιμές VI, στην κεντρική σκηνή του Αμόρε, παρουσιάζουν έργα νέων, οπότε όλο και κάτι καλό θα υπάρχει.

TV:
Το κορίτσι με τα μάυρα του Κακογιάννη, δύο λόγοι Λαμπέτη-Χόρν! (ΒΟΥΛΗ 25/5/ @ 10:10μμ), Το κορίτσι με το αγγελικό πρόσωπο, του Κιμ Κι Ντουκ, για Asian lovers (ΕΤ1 26/5 @ 12πμ),
Έξι γυναίκες εξομολογούνται, εντυπωσιακό γυναικείο κάστ (Χάντερ, Κλοουζ, Κολίνο) σε σενάριο του Γκαρσία (γιου του γνωστού συγγραφέα Μαρκές) (ALPHA 28/5 @ 2:15πμ),
Το τέλος μιας σχέσης αριστούργημα του Νιλ Τζόρνταν με άριστες ερμηνείες από Τζούλιαν Μουρ, Ρεϊφ Φαϊνς, Στίβεν Ρία (MEGA 29/5 @ 01:30πμ)

Μουσική:
Αυτή η εβδομάδα είναι εβδομάδα παιδιού, οπότε προτείνω το all time classic Λιλιπούπολη! Προσωπικά όταν την άκουσα δεν συγκλονίστηκα, θα δω αντιδράσεις της κόρης μου και θα ενημερώσω. Καλού κακού έχω ετοιμάσει κι ένα CDακι με lounge-jazz instrumental αν δω ότι ο Χατζιδάκις δεν της αρέσει :-)

Σειρές:
Φινάλε για αρκετούς κύκλους στην Αμερική (Heroes, Lost, Smallville, 24, etc). Αν κι έχω κατεβάσει όλα τα επεισόδια ακόμη δεν τα έχω δει (κρατάω καβάτζα για τον καιρό που θα μένω σπίτι). Για του χρόνου οι καινούριες σειρές που βγαίνουν ακούγονται από ηλίθιες (Reaper: Αραχτός και light νέος γίνεται συλλέκτης ψυχών του Σατανά!) μέχρι απαράδεκτες (Aliens in America: Οικογένεια μπαίνει σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών και ο ξένος που έρχεται είναι Μουσουλμάνος από το Πακιστάν οπότε τους πιάνει υστερία αλλά στο Αμέρικα μαθαίνει τι σημαίνει δημοκρατία και ελευθερία!!!). Κατεβάστε το Heroes,όσο πάει γίνεται και καλύτερο (συνδυάζει καλό σενάριο με σωστές δόσεις επιστημονικής φαντασίας χωρίς να αναλώνεται συνέχεια σε ειδικά εφέ)

Εστιατόρια:
Ο ίδιος συνάδελφος που μου είπε για την Παλιά Πάτρα Χαρμαντάρη ανακάλυψε και την Λίτσα στην παραλία της Κακιάς Θάλασσας (λογικές τιμές πάνω στο κύμα και επανειλημμένα φρεσκότατο ψάρι δεν το βρίσκεις εύκολα). Δηλώνω ότι είναι ο ίδιο συνάδελφος, ώστε αν ανακαλύψει κανείς ότι δεν ξέρει να τρώει να μην τα ρίξετε σε εμένα :-)
Προτάσεις εβδομάδας 17-23/5/2007:

Κινηματογράφος:
Ήδη η καλοκαιρινή σιέστα του ελληνικού σινεμά άρχισε να φαίνεται. Τίποτα το προτεινόμενο αυτή την εβδομάδα. Να θυμηθώ να μην δω τους Πειρατές της Καραϊβικής 3 (γιατί όπως και το Spiderman θα βλέπουν sequels και τα εγγόνια μας!). Πάρτε το Head On του Φατίχ Ακίμ σε DVD, ταινιάρα, ψυχοπλάκωμα και έρωτας αλλά κυρίως μαθήματα του τι σημαίνει Νέος Κινηματογράφος (δυστυχώς Τουρκικός και όχι ο Eλληνικός που ακούμε εδώ και κάτι χρόνια)

Θέατρο:
Να παρακολουθήσω πότε ξεκινά η νέα παράσταση του Λ. Βογιατζή στο Κοτοπούλη-Ρεξ, γιατί ο Βογιατζής πάντα κάτι έχει να δώσει. Γενικά να μην χάσω τις εξελίξεις του Εθνικού γιατί το πρόγραμμα φαίνεται πολλά υποσχόμενο! Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Λιβαθινού (στο Εθνικό - Πειραματική σκηνή προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις!). Στα μείον η απαράδεκτη συμπεριφορά του θεάτρου για τις παραστάσεις που ακυρώθηκαν και απλώς "έγραψε" τους θεατές - Ελλαδιστάν!

TV:
Να προετοιμαστώ ψυχολογικά για το καλοκαιρινό τοπίο της TV! Σκουπίδια σε 1000στή επανάληψη. Ελπίζω ο ΣΚΑΙ να κρατήσει τα ντοκιμαντέρ τουλάχιστον! Ακόμη μια
Θεματική Βραδιά με (επίκαιρο) θέμα την Παιδεία, αν έδινε και καμιά ξεκάθαρη απάντηση πάντως θα ήτα καλό! Ταινίες που προτείνονται:
Ο Χορευτής του πάνω ορόφου με Χαβιέ Μπαρδέμ (και σκηνοθετική απόπειρα του Τζον Μάλκοβιτς - Βουλή, 19/5 @ 10μμ),
Ο Άγγλος Ασθενής του Μινγκέλα, κορυφαία στιγμή του σκηνοθέτη και ότι πρέπει για ερωτευμένους και μη (ΕΤ-3 19/5 @ 12:30πμ),
Τα φτερά του έρωτα, η καλύτερη ταινία του Βιμ Βέντερς με μουσική, σκηνοθεσία και φωτογραφία να είναι κορυφαίες ακόμη και σήμερα - καμία σχέση με την πατάτα City of Angels που θεωρείται κάκιστο remake (ΕΤ-1 20/5 @ 8:40μμ),
Ντόνι Ντάρκο γεύση από Lynch και εφηβεία σε πρωτοεμφανιζόμενο νέο σκηνοθέτη (MEGA 21/5 @ 01:30πμ)
Ιστορίες της Νέας Υόρκης κορυφαίοι σκηνοθέτες (Σκορσέζε, Άλεν, Κόπολα) σε όχι πάντα κορυφαίες ιστορίες, αλλά αξίζει (ΕΤ-1 23/5 @ 8:30μμ)

Μουσική:
Το soundtrack του Grindhouse κατέβηκε, αλλά ούτε το Planet Terror του Tarantino με ενθουσίασε ούτε και το Death Proof του Rodriguez. Κρίμα γιατί περίμενα παραπάνω (αν βάλεις ότι και η ταινία πήγε χάλια στις ΗΠΑ, τότε υπάρχει λόγος ανησυχίας!). Αν θέλετε σίγουρο αποτέλεσμα βρείτε το soundtrack της ταινίας Strange Days (πριν ακόμη ο Fiennes γίνει γνωστός). Λόγο επικαιρότητας θα προτείνω το CD Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά Μάνο Λοϊζο αν δεν είχε και τη φάτσα του Νταλάρα θα πουλούσε περισσότερο.

Σειρές:
To Lost τελικά θα μας κρατήσει για 2 ακόμη κύκλους (δυστυχώς!). Το 20ο επεισόδιο κάτι δείχνει αλλά η ομίχλη στο τι διάολο συμβάινει στο κωλόνησο δεν έχει διαλυθεί! Όπως βλέπω και ο 3ος κύκλος θα τελειώσει με καμιά 10αριά ερωτηματικά ακόμη (συν άλλα 50 από τους προηγούμενος κύκλους) να δω τι θα γίνει στο φινάλε του 5ου! Όποιος θέλει τον Forest Whitaker σε σειρά, ας ξεκινήσει τον 6ο κύκλο του Shield.

Εστιατόρια:
Συνάδελφος μου σφύριξε ότι η Παλιά Πάτρα Χαρμαντάρη (Βαλτινών 22, Πεδίον 'Αρεως, 2106466333) ετοιμάζει τραπέζια μέσα στο Άλσος και το σκηνικό ακούγεται δροσερό. Να το δοκιμάσω

Προτάσεις εβδομάδας 10-16/5/2007:

Κινηματογράφος:
Αν είστε φαν του David Lynch το καινούριο του Inland Empire είναι must. Έχοντας δει σχεδόν όλες τις προηγούμενες, μάλλον θα το κατεβάσω αντί να πάρω τους φίλους μου και να με βρίζουν που επέλεξα πάλι ταινία. Αν είστε κάτω των 6 ή πάνω των 60 ετών must είναι και το
Alter Ego με τον Ρουβά για να μαθαίνουν οι παλιότεροι και να θυμούνται οι νεότεροι!

Θέατρο:
Ο Χορός του Θανάτου του Στρίντμπερκ σε σκηνοθεσία του Χανς Κλος μόνο και μόνο γιατί παίζει η Σαρλότ Ραμπλινκ και δεν έχουμε πολλές τέτοιες ευκαιρίες εδώ στην Ψαροκώσταινα (στο θέατρο Παλλάς για 12 & 13 Μαϊου μόνο) - Προσεχώς και Φανί Αρντάν με Ζεράρ Ντεπαρντιέ!

TV:
Οπωσδήποτε την
Θεματική Βραδιά του Κούλογλου για το AIDS, όπου επιτέλους θα βάλουν την κα Παπαγαννίδου στη θέση της σχετικά με ότι δεν κολλάει AIDS κάποιος χωρίς προφυλάξεις παρά μόνο ομοφυλλόφιλοι και τοξικομανείς! Έκτός από το Je t'aime για να μάθετε τα καινούρια αστέρια του πενταγράμμου καλές ταινίες είναι
Ο τελευταίος Σαμουράι με Τομ Κρούζ (το έθαψαν οι κριτικοί, βλέπεται ευχάριστα, έχει και τον Γουατανάμπε που είναι must για του κουλτουριάρηδες - ΣΤΑΡ, 11/5 @ 9μμ),
Ο θρόνος του αίματος του Κουροσάβα, για πιο απαιτητικούς (ΒΟΥΛΗ 12/5 @ 10μμ),
Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών 2, το πιο εντυπωσιακό από τα 3 (ΣΤΑΡ 13/5 @ 9μμ),
Chopper για 2 λόγους: το ξεκίνημα του Eric Bana (Hulk) και ότι πρέπει μετά από ξενύχτι (ΣΤΑΡ 13/5 @ 3πμ)

Μουσική:
Κατεβάζω το soundtrack του
Grindhouse (η καινούρια των Tarantino & Rodriguez). Κάθε soundtrack από Ταραντίνο (αν κι εδώ το έχει κάνει ο Rodriguez) είναι αριστούργημα!

Σειρές:
Όσοι δεν έχετε ξεκινήσει το
Prison Break κάντε το. Όσοι κατεβάζουν ότι παίζεται σε ΗΠΑ αναμένω Lost και Heroes (άκουσα ότι το Lost πάει για 5 σεζόν σύνολο και ξενέρωσα!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: