10/5/07

Smokin Asses

Δεν έχει γίνει ορθογραφικό λάθος στον τίτλο, έτσι θα έπρεπε να έλεγαν την ταινία που είδα εχθές σε DVD Smokin Aces μιας και αν ήταν τσόντα με τον παραπάνω τίτλο θα είχε σίγουρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την κανονική ταινία που μάλλον θέλουν να ξεχάσουν όλοι όσοι πήραν μέρος.

Η ιστορία δείχνει το κυνήγι ενός καταδότη πρώην Μαφιόζου από καμιά 10αριά άτομα συν ώστε να βρεθεί νεκρός πριν τον βρει το FBI. Πολλές ιστορίες μπλεγμένες μεταξύ τους χωρίς συνοχή και με εντελώς πεζούς χαρακτήρες. Οι μισές μάλιστα τελειώνουν νωρίς γιατί το budget του σκηνοθέτη δεν άντεχε τον Ben Affleck για πάνω από 10 λεπτά screen time (αυτό είναι στα θετικά μάλλον μιας και κανείς δεν θα τον άντεχε για παραπάνω χρόνο!).

Σκηνοθετικά και σεναριακά θυμίζει Ταραντίνο ή Lucky Number Slevin ή Usual Suspects (ακόμη και Saw ως προς το τέλος). Η μαγιά ακούγεται καλή, η εκτέλεση δεν τρώγεται με τίποτα! Στο τέλος παει να μπαλώσει κάπως με κάτι το αναπάντεχο (τόση έκπληξη που από την μέση καταλαβαίνεις τι τρέχει) χωρίς όμως να είναι αρκετό. Φταίει ότι την είδα αργά και νύσταζα ή ότι ήταν κακέκτυπο καλών στιγμών όλων των παραπάνω ταινιών με δράση που βγάζει γέλιο. Το πως αποφάσισε να παίξει ο Andy Garcia είναι μυστήριο. Ο Ray Liotta έχει πάρει τον κατήφορο εδώ και χρόνια, ο Ben Affleck μετά το Gigli πίστεψε πως παίζει στο Heat μάλλον όλοι οι υπόλοιποι είναι στους ρόλους που μας έχουν συνηθίσει. Μοναδική αναλαμπή η ερμηνεία του Jeremy Piven (όσο μπορεί να μιλήσει κανείς για ερμηνεία στην ταινία αυτή, τουλάχιστον λες ότι κράτησε ένα επίπεδο).

Αν το είχα δει μέρα και δεν νύσταζα θα το έθαβα απλώς. Τώρα επειδή έχασα και μια ώρα ύπνου θα πω ότι αξίζει να έχετε το DVD στο μπαλκόνι σας για να διώχνει τα περιστέρια και πουθενά αλλού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: