10/5/07

Dirty Kitchen Bar

Κανονικά έτσι θα έπρεπε να είναι το όνομα του γνωστού Kitchen Bar στην παραλιακή, μιας και έχει φάει μηνύσεις σχετικά με την υγιεινή του κρέατος του (βέβαια για τιμωρία το Υγειονομικό του έδωσε και άλλη άδεια για την μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, μιας και φαίνεται πως δεν είναι αρκετοί αυτοί που αρρώστησαν από το 1ο μαγαζί στην Ποσειδώνος!).

Στο συγκεκριμένο μέρος έχω πάει αρκετές φορές και πιθανότατα να πάω άλλες τόσες, παρά το ότι καμία δεν έχω φύγει ευχαριστημένος από το φαγητό ή το ποτό μου. Θα με ρωτήσετε εύλογα από πότε απέκτησα τάσεις μαζοχισμού (από τότε που αποφάσισα να παντρευτώ θα σας απαντήσω αλλά μην το πείτε στη γυναίκα μου :-) ). Οι λόγοι είναι 3: είναι δίπλα στο γραφείο που δουλεύω, βολεύει οποιονδήποτε μένει από κέντρο και κάτω και σαν χώρος είναι πολύ καλός (το ότι μαζεύει αρκετές γυναίκες που τα έχουν πετάξει όλα έξω τώρα που καλοκαιριάζει δεν είναι λόγος).

Το μαγαζί είναι τις κλασσικής νεοελληνικής νοοτροπίας πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πολύ ωραίος χώρος για όλες τις ηλικίες (από πιτσιρικαρία μέχρι παππούδες που κάνουν βόλτα στη μαρίνα), ευάερος & ευήλιος (πλέον αποτελεί πλεονέκτημα να γυρνάς σπίτι χωρίς να βήχεις μια εβδομάδα από την τσιγαρίλα που έχεις καταπιεί μαζί με το φαγητό), πρώτο τραπέζι πίστα στη μαρίνα, γρήγορη εξυπηρέτηση και κατάλογος με περιγραφές ανάλογες με τα προγράμματα CU της Vodafone ώστε όλοι να πιστέψουν ότι τρώνε στη Σπονδή με τιμές Μπαϊρακτάρη!

Ο ενθουσιασμός κρατάει μέχρι να έρθουν τα πρώτα πιάτα (όπου βλέπεις και τις τεράστιες μερίδες οπότε λες ότι με ένα πιάτο χρειάζομαι δίαιτα μιας εβδομάδας). Έχουμε δοκιμάσει περίπου το μισό μενού φαγητού και αρκετά cocktails από τα ποτά. Το μόνο που μας ενθουσίασε ήταν το μεταλλικό νερό και η μπύρα και αυτά επειδή ήταν τυποποιημένα οπότε και σίγουρα! Οι σαλάτες τεράστιες μεν αλλά λίγο χωματάκι και καμιά ρίζα από το θερμοκήπιο θα την βρεις, τα κυρίως (τουλάχιστον τα μακαρονοειδή που έχω δοκιμάσει) έχουν αρκετό αλάτι ή βούτυρο που υπερκαλύπτουν οτιδήποτε άλλο έχει το πιάτο. Τα γλυκά είναι αντίστοιχης ποιότητας με αυτά που αγόραζε η μάνα μου όταν ήμουν μικρός και δυσκοίλιος για να πάω τουαλέτα :-). Τα δε ποτά είναι στο μέσο όρο που βρίσκεις σε 9 από τις 10 ελληνικές καφετέριες.

Για να παρκάρω την μπουλντόζα που ξεκίνησε το θάψιμο και να καταλήξω, είναι ένας ωραίος χώρος για να τα πείτε με φίλους και να νιώσετε το καλοκαιράκι, χωρίς καμιά απαίτηση όμως από το φαγητό. Αν σε αυτό βάλετε ότι οι τιμές είναι λίγο πιο πάνω από τα TGI Fridays με λίγο χειρότερο φαγητό (δύσκολο να το πετύχεις αλλά γίνεται) τότε περιοριστείτε σε καφέ ή μπύρα ή σκέτα αλκοολούχα για να περάσετε ευχάριστα (άντε αν είστε και τολμηροί δοκιμάστε και καμιά σαλάτα).

(Kitchen Bar, Λ. Ποσειδώνος 3, Καλαμάκι, 2109812004, 2109813950 & Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 2104522338)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TO ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙTE ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟ .
Η ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ ΣΑΣ ,ΣΑΣ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. ΤΟ KITCHEN BAR ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ,ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΕΝΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ O ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΕΛΩΤΑ ΚΑΙ ΛΥΠΗ.

Με εκτίμηση,
ΣΤΗΒ ΚΑΚΕΤΣΗΣ
(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥ .ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ)

Ανώνυμος είπε...

Πήγα στο Kitchen Bar Aλίμου, εχθές για πρώτη φορά και μπορώ να πω πως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Πολύ ωραίος χώρος αλλά δυστυχώς απογοητευτική ποιότητα φαγητού.
Η σαλάτα -συνταγή του Jamie Oliver (sic)- περιείχε φέτες τυριού που είχαν κοπεί κανα μήνα πιο πριν. Η μπριζόλα αν και τη ζήτησα medium ήταν στεγνή και σαν λάστιχο. Το μόνο που ήταν πολύ καλό ήταν οι τηγανητές πατάτες. Βέβαια, αυτές τις βρίσκεις και στα Goody's με 1 ευρώ.